През последните няколко седмици д-р Цветан Ценков изпрати редица писма

...
През последните няколко седмици д-р Цветан Ценков изпрати редица писма
Коментари Харесай

Кметът на Общината настоява една от планираните нови индустриални зони да е във Видин

През последните няколко седмици доктор Цветан Ценков изпрати редица писма до представители на държавната власт, измежду които министър председателят Кирил Петков, вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, с гледище Видин да бъде един от районите, в които ще се изградят нови индустриални зони.

За да се случи това, кметът прикани и видинските народни представители също да лобират.

В последния обществено наличен вид на плана на Националния проект за възобновяване и резистентност е заложено реализирането на „ Програма за обществена поддръжка за развиване на индустриални зони, паркове и сходни територии и привличане на вложения “. В нея се планува ориентиране на 416,5 млн. лева за действия, включващи подготовка на терени за вложения, създаване на довеждаща, зелена, профилирана и/или обществена инфраструктура в най-малко четири индустриални паркове или сходни територии. Както в изпратените публични писма, по този начин и в голям брой извършени диалози доктор Ценков показва изрично мнение, че при определянето на тези нови индустриални зони би трябвало да се даде приоритет на Видин като най-бедния регион в Европейски Съюз, с висок % на безработица и увеличаваща се вътрешна миграция.

Сериозните стопански, обществени и демографски проблеми, пред които е изправен нашият район, могат да бъдат преодолени единствено с целенасочена държавна политика, създаваща предпоставки за действителни благоприятни условия за вложения, обезпечаване на трудова претовареност и възстановяване качеството на живот. Затова общинското управление чака българското държавно управление да предприеме съответни и незабавни ограничения за развиването на Видинския край.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР