През последните няколко години сме виждали Марк Зукърбърг къде ли

...
През последните няколко години сме виждали Марк Зукърбърг къде ли
Коментари Харесай

Защо се крие Марк Зукърбърг?

През последните няколко години сме виждали Марк Зукърбърг под дърво и камък. Виждали сме го да тича за здраве в Пекин. Да посещава мандра в щата Уисконсин. Да споделя наляво и надясно вижданията си за образованието и емиграцията.

След последните скандални разкрития за Фейсбук (за това, че персонални данни на 50 млн. консуматори са били откраднати и употребявани по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 г.), Зукърбърг се покри. Както и неговата дясна ръка - оперативният шеф на компанията Шерил Сандберг.

Това е може би една от най-сериозните рецесии за Фейсбук от основаването му. Акциите на мрежата паднаха с близо 7%. Вече има и съществени апели за следствие на Фейсбук – най-много дали компанията на Марк Зукърбърг е знаела какво се случва с данните на потребителите ѝ и какви ограничения е взела за сигурността им.

А реакцията на самия Зукърбърг и екипът му е извънредно незадоволителна. Потребителите са загрижени за това какво значи случилото се и по какъв начин ще повлияе на интернет сигурността им в бъдеще. Но не получават утешение. Някои от шефовете на Фейсбук направиха къси мнения в Twitter, само че те наподобяват по-скоро на опити за замазване на ситуацията, в сравнение с действителна ангажираност с казуса, написа Business Insider.

Дали Зукърбърг осъзнава сериозността на обстановката или отново ще се отнесе с неуважение, както направи с подправените вести при започване на зараждането им като събитие? През последните години той еволюира от свенлив юноша до въодушевяващ водач. Но в случай че желае да резервира това усещане за себе си, не би трябвало да се крие.

Повече за целия скандал към Фейсбук прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР