Кога има смисъл да кандидатствате за частен студентски заем

...
През последните няколко години постоянната инфлация повлия върху цената на
Коментари Харесай

През последните няколко години постоянната инфлация повлия върху цената на всичко - от гориво до хранителни стоки, като допълнително натовари бюджетите на много хора. Но това не са единствените разходи, които нарастват. През последното десетилетие цената на висшето образование също нарасна значително — и сега е по-скъпа от всякога.

Средната цена на обучението нараства с годишен темп от около 2% от 2001 г. насам — и има повече повече от два пъти през последното десетилетие, според данни от Education Data Initiative. Разходите за обучение, консумативи, книги и ежедневен живот на студент сега са средно $36 463 на година, което затруднява много студенти и семейства да плащат от джоба си.

За щастие има други опции за плащане на вашето висше образование, като безвъзмездни средства, стипендии и федерални студентски заеми. Частните студентски заеми също могат да помогнат за покриване на значителната цена, която идва с колежа, но този тип заем има смисъл само при определени обстоятелства.

Разгледайте процентите, които можете да получите за частен студентски заем тук, за да научите повече.

Кога има смисъл да кандидатствате за частен студентски заем

Ето няколко сценария, при които вземането на частен студентски заем може да бъде разумно финансово решение.

Когато сте изчерпали възможностите си за федерален студентски заем

Федералните студентски заеми обикновено са най-благоприятните опция за заемане поради техните ниски лихвени проценти, гъвкави планове за погасяване и уникални защити на кредитополучателя. Съществуват обаче годишни и общи лимити за сумата, която можете да вземете назаем с тези видове заеми - и с нарастващите разходи за висше образование, ограниченията стават все по-лесни за достигане.

Ако сте увеличили максимално своите възможности за федерален заем за учебната година и все още се нуждаете от допълнително финансиране, може да си струва да обмислите частни студентски заеми. Ако имате добър кредитен профил и доход — или съподписвач със същия — може да успеете да получите студентски заем с процент и срок, които съперничат на това, което можете да получите с федерални заеми.

Недей не изчакайте да започне новият семестър. Научете за опциите си за частни студентски заеми точно сега.

Когато не отговаряте на изискванията за федерални студентски заеми

В повечето случаи федералните студентски заеми не изискват кредитна проверка или съподписвач , което ги прави достъпни за широк кръг ученици. Въпреки това има случаи, в които може да не отговаряте на условията за федерални заеми поради специфични обстоятелства, като вашия имиграционен статут или ограничения, дължащи се на доходите на вашите родители.

В тези случаи частните студентски заеми могат да осигурят начин за финансиране на вашето образование.

След като сте се възползвали от възможностите за безвъзмездни средства и стипендии

Грантовете и стипендиите са по същество безплатни пари за вашето образование, тъй като не е необходимо да се изплащат, след като приключите с училище. Ако усърдно сте преследвали тези възможности за финансиране - както и вашите опции за федерален заем - и все още се нуждаете от повече пари, за да покриете разходите си в колежа, кандидатстването за частен студентски заем може да има смисъл.

Чрез комбиниране на субсидии, стипендии и заеми, може да сте в състояние да управлявате по-добре финансовите си отговорности, без да жертвате академичните си занимания.

Когато имате недостиг на финансиране

Дори при внимателно финансово планиране и различни възможности за финансиране, може да има разлика между наличните ви ресурси и цената на вашето образование. В такива ситуации тегленето на частен студентски заем има смисъл. Това е така, защото частните студентски заеми имат много по-високи лимити за заемане, което им позволява лесно да запълнят недостига на финансиране.

Както при всеки вид заем обаче, от съществено значение е да изчислите точно размера на недостига и да вземате само заеми това, от което наистина се нуждаете, за да избегнете ненужни дългове.

Когато трябва да покриете други разходи, свързани с колежа

Обучението и таксите са само част от цената на колежа. Други разходи, като учебници, жилище, храна, транспорт и лични консумативи, могат да се натрупат бързо. И в много случаи субсидиите и стипендиите може да са достъпни само за разходите за обучение — и не могат да се използват за покриване на тези допълнителни разходи.

Ако вашите съществуващи източници на финансиране, включително всякакви приходи, спестявания, федерални заеми и родителски подкрепа, са недостатъчни, за да покрият допълнителните разходи за вашето висше образование, частният студентски заем може да бъде полезен, за да сте сигурни, че имате средствата да се съсредоточите върху обучението си без финансов стрес. Научете повече за условията и ставките за частни студентски заеми, за които бихте могли да се класирате сега.

Долната линия

Частният студентски заем може да бъде добър вариант в определени случаи, но обикновено трябва се разглежда само след като сте изчерпали другите си възможности за финансиране. Когато е възможно, има смисъл да изберете федерални студентски заеми пред частни, поради защитата на кредитополучателите и по-ниските лихвени проценти.

Ако прецените, че е необходим частен студентски заем, не забравяйте да сравните условията, лихвените проценти и погасителните планове между различни кредитори, за да осигурите възможно най-добрата сделка. Вашето образование е инвестиция във вас самите и с правилно финансово планиране можете да платите за вашето образование, без да компрометирате дългосрочната си финансова стабилност.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР