През последните няколко дни Рафаел Надал многократно спомена, че тазгодишното

...
През последните няколко дни Рафаел Надал многократно спомена, че тазгодишното
Коментари Харесай

Надал: Ще се завърна на Ролан Гарос и през 2023 г., нямам намерение да се сбогувам

През последните няколко дни Рафаел Надал неведнъж загатна, че тазгодишното му присъединяване на Ролан Гарос може да бъде неговата последна поява в Париж, загатвайки за възможен неотдавнашен завършек на своята кариера поради хроничната си травма, която съставлява мъчно лечимо заболяване, наречено " синдром на Мюлер-Вайс ". То съставлява остеонекроза на тарзална кост и се показва в залиняване на една от костите в стъпалото, играещи най-важна роля за редица придвижвания, присъщи за тениса (смяна на посоката, завъртане, спринт, приклякане).

Изглежда обаче, че въпреки всичко Матадора е решил да отсрочи отдръпването си от професионалния тенис, заявявайки в изявление пред Eurosport вярата си, че ще взе участие на конкуренцията във френската столица и през 2023 година

Уверен съм и считам, че ще се завърна на Откритото състезание на Франция и през идващия сезон. Приемам нещата такива, каквито са, и нямам желание да се сбогувам. Продължаваме да търсим решение на казуса в ходилото ми. Възнамерявам да се завърна на Ролан Гарос през 2023 година ", съобщи 13-кратният притежател на " Купата на мускетарите ".

Източник: Eurosport

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР