През последните няколко дни една от най-коментираните теми в медийното

...
През последните няколко дни една от най-коментираните теми в медийното
Коментари Харесай

Не е само Белослава - 6 известни българи, хванати зад волана след употреба на алкохол и/или наркотици

През последните няколко дни една от най-коментираните тематики в медийното пространство се оказа Белослава. За страдание, повода да се приказва толкоз доста за нея не е нито с нова музика, нито с иден концерт.

На 11 юли Белослава беше арестувана за шофиране след приложимост на алкохол. Става ясно, че тя излиза рано сутринта на тази дата от денонощен магазин, а полицейски чиновници потеглят с патрулен автомобил след нея. Малко по-късно я стопират, като ѝ вършат алкохолна проба.

Дрегерът демонстрира резултат от 1.2 промила алкохол. Белослава отхвърля кръвна проба и остава в ареста за няколко часа, като следобяд на 11 юли към този момент е освободена. Часове след случилото се певицата употребява обществените мрежи да се извини за позволената " неточност ". В поста си обаче даже не конкретизира, че е карала след приложимост на алкохол.

" Скъпи другари, моя обичана аудитория, в нощта на своя рожден ден, позволих голяма неточност, неприсъща за мен. За неволя и за урок претърпявам всички последици. Дължа своите дълбоки извинения на най-близките хора до мен и на най-топлата и обична аудитория, която имам ", написа Белослава в обществените мрежи.

Не можем да отречем обаче, че т.нар. извинение на певицата ни се стори много неуместно. Като стартираме от несъответствуващата усмихната фотография, която употребява за задачата, та стигнем до съответните думи, които употребява.

Първо, като обществена фигура, Белослава би трябвало да дава положителни образци в обществото, а не да влиза в престъпните сводки на Министерство на вътрешните работи с сходни неприемливи произшествия. Или откакто е сгафила, най-малко може да се извини уместно и да призове хората да не вършат като нея - да не карат пили, тъй като стотици си отидоха, размазани от пияни и/или надрусани водачи.

Всички помним Милен Цветков, който почина точно на Великден. Докато чака с предпазен колан на червен светофар в празна София, е затрит от надрусания до козирката Кристиан Николов. Помним и Мануела Горсова, която 15 години към този момент не е пълностоен човек, тъй като Максим Ставийски се напи и я блъсна с джипа си.

Да, помним тези случаи, тъй като са забъркани известни лица, само че към този момент сме не запомнили стотиците други незнайни хора, които си отидоха от този свят без време. И то тъй като някой си е решил, че може да пие и друса, след което да се качи на колата и да кара, тъй като, видиш ли, е в кондиция и се усеща " добре ". Точно това " добре " обаче се оказва причина да умират толкоз доста хора всеки ден.

Затова откровено се надяваме Белослава в действителност да понесе всички последици, тъй като по този начин е редно. И нека безотговорното й поведение послужи за урок на идващия, който реши да прави нелепости. Защото никой, който сяда зад кормилото след приложимост на алкохол, не трябва да бъде толериран. Имената им би трябвало да се знаят, тъй като така наречен война на пътя в България е в големи размери.
 Първи думи на Белослава, след задържането за шофиране след приложимост на алкохол
Първите думи на Белослава след ареста

Ето какво сподели певицата

Няма ден без злополука, няма уикенд без умрял на пътя, а от време на време са двама, трима и повече. Само през последните два почивни дни, часове преди Белослава да бъде хваната да кара след приложимост на алкохол, шестима са убити единствено при един случай на пътя.

И в този ред на черни мисли, се замислихме за известните персони в България, които през годините са хванати да карат след приложимост на алкохол и/или опиати. Решихме да напомним няколко такива случая, защото има неща, които не трябва да се не помнят. Защото са известни лица, следвани в обществените мрежи от стотици. Колкото и да звучи клиширано, това е тежестта и отговорността да си различим. И някак естествено е да одобряват, че би трябвало да служат за образец или поука.

Максим Ставийски през 2007 година

Една от най-драматичните и тъжни истории е тази на Максим Ставийски, който през 2007 година провокира злополука след приложимост на алкохол. Шампионът по фигурно пързаляне се удря в срещуположен автомобил. При удара умира на място единият пасажер, а негов сателит - Мануела Горсова, е в будна кома повече от 15 години.

Проверка с дрегер тогава открива съществуване от 1.2 промила алкохол в кръвта му - две глътки домашна ракия, по личните му думи. Тогава Върховният касационен съд дефинира наказване от две години и шест месеца условно с пет години изпитателен интервал, както и санкция в размер на 100 хиляди лева

Елена Петрова през 2011 година

Актрисата Елена Петрова, известна най-много с присъединяване си в българския сериал " Стъклен дом ", е хваната да кара пияна с 1.3 промила алкохол в кръвта през 2011 година Според очевидци актрисата е на ваучър, където пие алено вино и уиски. Около среднощ обаче въпреки всичко сяда зад кормилото.

Елена Петрова даже не е арестувана за 24 часа в районно РПУ, само че е отведена на кръвен тест. Изследването на кръвта демонстрира, че количеството на алкохола е 1.2 промила. Така актрисата понася единствено санкция от 300 лева и остава без шофьорска бумаги за интервал от една година.

Жана Бергендорф през 2016 година
 Снимка 347583

В престъпните летописи постоянно попадаше и Жана Бергендорф. След приложимост на кокаин певицата провокира лека злополука през 2016 година с различен автомобил в центъра на София. Пристигналите служители на реда на място не откриват съществуване на алкохол, само че държанието на звездата ги кара да създадат тест за опиати, който излиза позитивен за кокаин.

При делото против победителката от втория сезон на Х Фактор градският съд в София ѝ взима книжката за шест месеца и я глобява с две хиляди лв..

Константин Каменаров през 2019 година
 Снимка 414346

През 2019 година генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров се сбогува с поста си, откакто съдът удостоверява напълно присъдата му, с която бе приет за отговорен за това, че е карал с 1.6 промила алкохол в кръвта. 

Той е наказан на една година и три месеца затвор условно, три години изпитателен период и 600 лева санкция. Тогава известният водещ пробва да се оправдае с жена си, като продължава да упорства, че алкохолът в кръвта му е единствено от една чаша малко уиски.

Явор Бахаров през 2020 година

През 2020 година Явор Бахаров получава една година условна присъда с четири години изпитателен период, откакто е заловен в Банско зад кормилото с 1.43 промила алкохол в кръвта и под въздействието на марихуана и кокаин. През 2022 година му е повдигнато обвиняване за владеене на опиати.

Андре Токев през 2021 година

Андре Токев влиза в пандиза при започване на 2022 година, откакто през ноември 2021 година е хванат да кара пийнал с раздрани гуми и единствено по джанти пикапа си. Алкохолната проба на кулинарят показва съществуването на 1.9 промила алкохол в кръвта му.

За да избегне тежка присъда за повторното си задържане пийнал зад кормилото (той е залавян и през 2019 година във Варна), Андре Токев избира да се покае обществено и подписва съглашение с прокуратурата. Осъден на 10 месеца затвор, само че в последна сметка съда взема решение да понижи с три месеца присъдата му.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР