През последните месеци се наблюдава ръст на ало измамите. Най-често

...
През последните месеци се наблюдава ръст на ало измамите. Най-често
Коментари Харесай

МВР отчита ръст на ало измамите

През последните месеци се следи растеж на " ало " измамите. Най-често потърпевши са възрастни хора, показват от Министерство на вътрешните работи. Зачестяват случаите в градовете Варна, София, Пловдив, Бургас и близките обитаеми места.

По данни на бранш „ Измами “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ през януари са предотвратени 39 опита за телефонни измами в страната, а за 2022 година те са общо 216.

Основните сюжети са добре познати - мними служители на реда, лекари, юристи, родственици звънят на жертвите. Възползвайки се от тяхната прочувствена настройка, оповестяват създадената скица за подпомагане на полицията, помощ на изпаднал в неволя или потърпевш родственик, последвани от искане на пари и изискване за тяхното даване. Има и случаи, при които сюжетът е за неплатени сметки за ток.

От Министерство на вътрешните работи припомнят, че настояването на пари по телефона е главен знак за машинация. От там поучават незабавно да се затвори телефонът, да не се работи импулсивно, да се опитаме да се свържем с нашите близки, както и да подадем сигнал на тел. 112.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР