През последните години, в болницата са се лекували около 250

...
През последните години, в болницата са се лекували около 250
Коментари Харесай

Предпочитаната от български пациенти с редки онкологични заболявания Wiener Privatklinik е сред "Най-добрите болници в света"

През последните години, в болничното заведение са се лекували към 250 български пациенти, 80% от които с онкологични болести, главно с редки форми на рак.

Българските пациенти с редки онкологични болести избират австрийската WPK с помощта на бързия достъп до новорегистрирани медикаменти и до най-новите онкологични лечения, които покачват преживяемостта и усъвършенстват качеството на живот.

Класацията " Най-добрите лечебни заведения в света " се основава на 4 критерия: рекомендации на медицински специалисти, мнението на пациентите, качеството на лечебните заведения и PROM системата " Patient Reported Outcome Measures " - набор от стандартизирани въпросници за пациентите, предопределени да оказват помощ на лечебните заведения да дават грижи с добавена стойност.

Wiener Privatklinik възнамерява да влага 70 милиона евро в разширението на площта от 22 000 кв. м., което ще удвои настоящия размер на болничното заведение.

София, 13 март 2024 година: (WPK), една от най-големите частни лечебни заведения в Австрия, която български пациенти с редки онкологични болести все по-често избират за лекуване, е включена за четвърта поредна година в класацията " Най-добрите лечебни заведения в света ", оповестена от американското издание Newsweek в съдействие със Statista. Тази година в листата са включени 2400 лечебни заведения от 30 страни. Българските пациенти с редки онкологични болести избират австрийската WPK с помощта на бързия достъп до новорегистрирани медикаменти и до най-новите онкологични лечения, които покачват преживяемостта и усъвършенстват качеството на живот.

Процесът на асортимент се основава на четири съществени критерия за оценка. Първо, се проучват рекомендациите на над 85 000 медицински специалисти, събрани посредством онлайн изследване. Второ, взимат се поради изследвания за удовлетвореността на пациентите, извършени както от застрахователни компании, по този начин и от лечебни заведения след хоспитализацията. Третият аршин включва индикаторите за качество на лечебните заведения, обхващащи равнището на лекуването, сигурността на пациентите, съотношението сред пациентите и медицинския личен състав, и хигиеничните протоколи. Освен това за втора поредна година, лечебните заведения бяха оценени във връзка с потреблението на ограничения за резултатите, докладвани от пациентите (PROMs). Тези стандартизирани въпросници, попълвани от пациентите за оценка на тяхното прекарване и резултати, имат за цел да подкрепят лечебните заведения в даването на здравни грижи с добавена стойност.

" За нас е голяма горделивост и чест да получим документа " Най-добрите лечебни заведения в света " за четвърта поредна година. Това отличие отразява груповите старания на целия ни екип и акцентира непоколебимия ни блян да предоставяме медицински грижи от най-високо равнище. Съчетавайки водещи медицински знания с научни нововъведения и съвременни технологии, ние продължаваме да слагаме стандартите за върхови достижения в региона на опазването на здравето ", декларира, ръководещ шеф на Wiener Privatklinik.

Wiener Privatklinik записва над 12 000 приема годишно, като почти 45% от тях са задгранични пациенти от над 20 страни, най-вече от Централна и Източна Европа. Румъния е отпред на листата с 26% от интернационалните пациенти.

През последните години болничното заведение е приела близо 250 български пациенти. Около 80% от тях са пациенти с онкологични болести, които са получили достъп до услугите, предоставяни от, най-всеобхватния частен онкологичен център в Централна и Източна Европа, според интернационално стандартизирани критерии.

Характерното за пациентите от България е, че доста от тях страдат от редки форми на рак, като да вземем за пример разнообразни типове сарком - рак на костите или на меките тъкани. Причината да изберат точно WPK за лекуване в чужбина е, че в Австрия пациентите имат достъп до най-новите онкологични лечения, целеви лечения и имунотерапии, които доста покачват преживяемостта и усъвършенстват качеството на живот на онкоболните. За разлика от Югоизточна Европа, където може да отнеме до 10 години новорегистрирани медикаменти да бъдат предписани на пациентите, в австрийската болница WPK те могат да бъдат предписани единствено 3 месеца след регистрация. Сред най-търсените медицински услуги от български пациенти са също консултациите за второ мнение и персонализираните пакети за профилактични прегледи.

Болницата във Виена дава на пациентите медицински услуги допълнително от 30 специалности, като разполага с 10 центъра за подготвеност и си сътрудничи с над 300 лекари. Много от тях са и дейни научни откриватели с многочислени самопризнания за достиженията си, като да вземем за пример класиране в Топ 2% на най-цитираните учени в международен мащаб от Станфордския университет и други сходни разбори. Wiener Privatklinik възнамерява да влага 70 млн. евро в разширението на площта от 22 000 кв. м., което ще удвои настоящия размер на болничното заведение.

Българските пациенти могат да получат цялостно подпомагане при планирането на визитата си в болничното заведение във Виена или при провеждането на онлайн консултация посредством здравната платформа, която обгръща над 20 медицински специалности, от екипа за задгранични пациенти на WPK, по имейл или посредством телефонно позвъняване.

За Wiener Privatklinik

Основана през 1871 година във Виена, Wiener Privatklinik е една от най-големите частни лечебни заведения в Австрия и е включена в класацията World‘s Best Hospitals (2021-2024 г.). Wiener Privatklinik дава медицински услуги допълнително от 30 специалности, като разполага с 10 центъра за подготвеност, 145 кревати, хирургично поделение с 4 операционни зали и радиологичен център, оборудван с ПЕТ-КТ и ядрена медицина. В болничното заведение се намира и единственият частен център за лъчетерапия в Австрия, открит през 2020 година Пациентите имат достъп до над 300 интернационално приети медицински специалисти, които употребяват най-новите и модерни способи за диагностика и лекуване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР