През последните години управлението на ГЕРБ не правеше промени в

...
През последните години управлението на ГЕРБ не правеше промени в
Коментари Харесай

ИТН входират законопроект за личната помощ

През последните години ръководството на ГЕРБ не правеше промени в Закона за персоналната помощ. Битката на майките на децата с увреждания продължава към този момент повече от 2 години, като знаем за техните митинги в Триъгълника на властта. Днес сутринта входирахме Проект за изменение и допълнение на Закона за персоналната помощ. Крайно време е майките на децата с увреждания да получат своето, за което толкоз доста се борят. Това съобщи пред публицисти депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов, съобщи кореспондент на

По думите му претекстовете към тези промени са, че се цели да се обезпечат по Конституция грижите за хората с увреждания. "Запазени са част от промените, които усъвършенстват активността на механизма посредством ограничаване на часовете за грижа до 12 часа в работен ден и до 8 в уикенд. Въведение са и механизми, целящи отпадане дублирането на услуги в общността с механизма за персонални помощ, допускаща използването на заместваща грижа ", сподели още Балабанов.

Ще се отстранен рестриктивните регламенти и ще се лимитират злоупотреби, сподели още той.

От ИНТ са безапелационни, че желаят да сведат до най-малко злоупотребите, да се улесни кандидатстването посредством ясни и точни правила.

"Надяваме се на градивен разговор от политическите ни сътрудници и този входиран законопроект да се трансформира в закон ", изясни още депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР