През последните години Стив Возняк все по-често си позволява публично

...
През последните години Стив Возняк все по-често си позволява публично
Коментари Харесай

Стив Возняк, Apple и защо големите технологични компании ограничават всички ни

През последните години Стив Возняк все по-често си разрешава обществено да подлага на критика водещите софтуерни колоси и техните артикули.

Самият той от дълго време е изоставил Фейсбук и нееднократно е отправял нападки към други огромни имена, измежду които е и Apple - компанията, на която самият Воз е съосновател.

В изявление за Bloomberg тази седмица той съобщи, че Apple от дълго време е трябвало да се разпадне и да се раздели в по-малки компании, отговарящи за всеки от другите артикули, които компанията предлага.

Според него огромните софтуерни конгломерати лимитират творчеството и свободата на дизайнерите и инженерите, задължавайки ги да работят в доста лимитирани условия.

Нещо повече - мнението на Возняк е, че размерът и въздействието на тези компании лимитират и нас, потребителите, като не ни оставят място за действителен избор.

" Мисля, че огромните софтуерни компании към този момент са прекомерно огромни и имат прекалено много власт над живота ни, с което лишават опциите ни за избор - мъчно е да избягаме от тях ", споделя Воз.

Въпреки всичко, той акцентира, че Apple e " измежду най-хубавите компании ", които залагат повече на облаги от продажби, в сравнение с от следене на потребителите си. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР