През последните години са правени редица изследвания, които показват, че

...
През последните години са правени редица изследвания, които показват, че
Коментари Харесай

При киселини и рефлукс трябва да знаеш това!

През последните години са правени редица проучвания, които демонстрират, че броят на хората, страдащи от киселини в стомаха се е нараснал съвсем двойно. Това се дължи на всичките храни, които са с неприятно качество, цялостни с химикали и оцветители.

Това познато и доста неприятно възприятие се появява заради придвижването на стомашните киселини и ензими от стомаха към хранопровода. Стомашните киселини са способни да провокират парене, стомашен дискомфорт, най-често в горната част на стомаха и по целия хранопровод. Пораждат се точно от покачването на стомашната киселина към хранопровода. Ето за какво вярното хранене, диетата, режимите и консумирането на качествени, по опция домашни храни, са за предпочитане.

Ето какво би трябвало да знаем и да вършим при проблеми с киселините:

1. Приемайте по-малки количества храна

Разделете едно хранене на три или четири, тъй като поглъщането на огромни количества храна цялостни стомаха, натоварва го и го кара да отделя повече стомашни киселини. Именно те се връщат към хранопровода и предизвикват киселините.

2. Бъдете спокойни по време на хранене и дъвчете постепенно

Стресът на работно място е неподходящ за нас и нашия корем, когато обядваме там. Стресът също покачва образуването на стомашни сокове. Ето за какво успокойте мозъка и се нахранете умерено, пуснете си релаксираща музика, гледайте нещо, което ви харесва. Създайте си приятна атмосфера по време на хранене.

3. Раздвижете се след хранене

 При киселини и рефлукс би трябвало да знаеш това!

Правилната стойка по време на хранене е значима, само че по-важно е да постоите прави и да се поразходите, откакто сте хапнали.

4. Избягвайте тесни облекла

Стегнати дънки и колани или облеклата, които се впиват във вас - забравете ги! Така притискате стомаха си.

5. Избягвайте лютото

Без люто, тъй като то форсира процеса на обособяване на стомашен сок. Ето за какво би трябвало да избягвате лютото, мощно подправените храни, кафето, доматените произведения, чесъна и млечните артикули.

6. Дъвчете дъвка

 При киселини и рефлукс би трябвало да знаеш това!

Грешно е разбирането, че дъвката нервира стомаха. Напротив, дъвката е един от най-хубавите ви другари при проблеми с киселините и рефлукса. Тя много ускорява слюноотделянето, което успокоява стомаха. И освен. Благодарение на засиленото обособяване на слюнка тя измива хранопровода и връща ненужното в стомаха.

7. Спете на висока възглавница

Също както би трябвало да постоим прави или да повървим пешком след хранене, по този начин и спането на висока възглавница ще ни помогне, в случай че имаме киселини. Важно е обаче да не прекаляваме с височината, с цел да не присвием стомаха си прекомерно доста, тъй като има опция този способ за справяне с казуса да не даде мечтаните резултати.

8. Спортувайте

 При киселини и рефлукс би трябвало да знаеш това!

Спортът е здраве, са споделили хората, и са прави. Колкото повече се движим, колкото повече натоварваме тялото си с разнообразни извършения, толкоз повече мазнини изгаряме. Именно с помощта на това ние можем да помогнем на стомаха си, тъй като мазнините забавят работата му, до момента в който спортът форсира процеса на храносмилането. А когато тя бива забавена, има огромна възможност да получим киселини. Така че с помощта на спорта хем се грижим за стомаха си, хем поддържаме красива фигура.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР