През последните години разплащането в кеш намалява и дори е

...
През последните години разплащането в кеш намалява и дори е
Коментари Харесай

Нов начин за пестене по време на криза стана хит сред младите

През последните години разплащането в кеш понижава и даже е подтиквано по всевъзможни способи. Точно противоположната наклонност откриваме в нова TikTok мода, която откри необятен отклик измежду младите генерации. С нейна помощ те съумяват да ръководят по-добре финансите си.

Това, което се изисква, с цел да съумеете да пестите пари даже по време на инфлация и възходящи разноски за живот, е да разпределите приходите си по пера. Може да го извършите за какъвто интервал желаете - за месец, две седмици или пък за седмица, написа Euronews.

В наши дни мобилното банкиране също предлага способи за икономисване, само че тези, които следват новата наклонност, твърдят, че е извънредно ефикасна.

Как работи новият метод за икономисване по време на рецесия?

Този способ за сформиране на бюджет изисква да изтеглите пари от банката - задоволително, с цел да покриете месечните, двуседмичните или едноседмичните си разноски, като извадите от тях разноските за сметки и наем. Разпределяте сумата по разнообразни пера, т.е. в разнообразни джобове на директория, да вземем за пример, които са надписани надлежно: за извършване на покупки, за излизане с другари, икономисване за почивка и така нататък

 
@budgetwithdee This is a bit all over the place but I hope it helps!???? #cashstuffing#cashstuffingenvelopes#budgetbinder#weeklysavings#cashstuffinguk#cashstuffingtok#cashenvelopes#cashenvelopesystem#cashstuffingbeginners♬ GOOD VIBES - Ellen Once Again
Методът не ви лимитира във връзка с перата. Те може да бъдат съобразени с персоналните ви желания.

Колкото пари обаче сложите в джобовете, това е сумата, с която разполагате за интервала, който сте избрали - месец, две седмици или седмица. В края му би трябвало да прегледате наличието и да анализирате разноските. Може да решите да извършите преразпределение, в случай че е належащо.

Ако има останали пари, спестете ги.

Работи ли този метод на икономисване?

За някои хора да виждат самите банкноти е по-полезно. Те добиват по-ясна визия с какъв брой пари разполагат и по какъв начин ги харчат.

Когато бюджетът за срещи с другари бъде привършен, да вземем за пример, ще си дадете сметка за това и ще потърсите по-икономично превозване на времето. Например, още веднъж ще сте дружно, само че за разходка в парка, а не на бар.

Този метод на ръководство на финансите има единствено един главен минус: сигурността. Тъй като парите ще бъдат в дома ви, съществува заплаха някой да ги вземе.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР