През последните години броят на конспиративните теории, циркулиращи в интернет,

...
През последните години броят на конспиративните теории, циркулиращи в интернет,
Коментари Харесай

Гравитацията не съществува, живеем под похлупак: кои са едни от най-абсурдните конспиративни теории?

През последните години броят на тайните теории, циркулиращи в интернет, се усили доста.

Някои от тях звучат толкоз неуместно, че е мъчно да си представим по какъв начин някой може да повярва в тях. Въпреки това, те се радват на забележителна известност. Въпросните теории се пробват да опровергаят някои от най-очевидните научни обстоятелства, употребявайки смехотворни изказвания и извънредно неубедителни " доказателства " в своя поддръжка.

Ето какво гласят част от тях:

Антарктида е голяма ледена стена

Повечето последователи на теорията за плоската Земя считат, че светът е диск, в центъра на който се намира Северният полюс. Според тях, Антарктида пък съставлява гигантска ледена стена, която не разрешава на водата в океаните да изтече отвън рамките на нашата планета. Какво има оттатък тази стена е въпрос, на който е мъчно да се даде отговор.

Някои считат, че ледът е безконечен, до момента в който други подозират, че там има голям океан, където се намира " неразрешеният континент Антихтон ". Няма по какъв начин да се отхвърли, че всички тези догатки звучат впечатляващо и свидетелстват за богатото въображение на техните основатели. Все отново, не трябва да се не помни, че редица откриватели са прекосили Антарктида и през днешния ден Южният полюс съставлява самобитна туристическа дестинация.

До момента нито един от хората, посетили този регион, не е изпаднал от ръба на Земята. Изненадващо или не, даже и съществуването на неоспорими обстоятелства не е способно да промени мнението на тези, които имат вяра в налудничавата доктрина за ледената стена, заобикаляща нашата плоска планета.

Гравитацията не съществува

Ако попитате някой академик какво съставлява гравитацията, той най-вероятно ще ви изясни, че тя е естествено събитие, вследствие на което всички обекти, притежаващи маса или сила, се притеглят едни към други. Доказателствата за съществуването ѝ са на всички места към нас. Тя ни държи крепко стъпили на земята, а също така е и повода, заради която планетата ни обикаля към Слънцето. Благодарение на лунната гравитация пък има приливи и отливи. Не всички хора, обаче, са съгласни с тези явни научни обстоятелства.

Вселената може в никакъв случай да не е имала начало, споделят физици

Привържениците на теорията за плоската Земя са на мнение, че гравитацията е небивалица и въобще не съществува. Според тях, вместо нея съществува така наречен универсално ускоряване. Какво съставлява то? Обяснението е просто – защото планетата ни е плоска, тя непрестанно се движи нагоре. В резултат, в случай че подскочите, вие в действителност няма да паднете назад на земната повърхнина, а тя ще се издигне. Ако това ви се коства смехотворно, ето каква е повода за универсалното ускоряване – съществуването на облак от тъмна материя под планетата ни, който непрестанно я " избутва " нагоре.

Истината е, че да се даде разумно пояснение на тази доктрина е невъзможна задача. Сред въпросите, на които нейните последователи не могат да дадат отговор, е по какъв начин птиците и самолетите летят. Очевидно е, че те не се издигат непрестанно, пробвайки се избегнат конфликта със задаващата се към тях плоска Земя, написа vesti.bg.

Къде е Слънцето?

Какво се намира в центъра на нашата Слънчева система? Отговорът на този въпрос е пределно явен – звезда, която ние назоваваме Слънце. Астрономите прецизират, че то съставлява съвсем идеална сфера, формирана от гореща плазма и магнитни полета. Намира се на към 150 млн. км. от нас и съставлява почти 99,86 % от общата маса на Слънчевата система.

Ако, обаче, вярвате, че Земята е плоска, то е доста евентуално да не сте склонен с тези данни. Според някои, Слънцето в действителност се намира на едвам 4800 км. от нашата планета (за съпоставяне, дистанцията сред София и индийската столица Ню Делхи е към 5000 км.) и е с диаметър 51 км.

Циклите на Слънцето доближават своя пик

Те прибавят, че нашата звезда съставлява нещо като гигантска електрическа крушка, която се движи в кръг и от време на време осветява разнообразни елементи от земната повърхнина. Всичко това звучи като неприятна смешка, само че истината е, че някои хора в действителност считат въпросното изказване за истина – без значение от обстоятелството, че то не може да изясни процеси като промяната на сезоните и полярните дни и нощи (те настъпват в най-северните и най-южните региони на Земята и не престават по повече от 24 часа).

Всички ние живеем под капак

Това сигурно е една от най-налудничавите тайни теории, създавани в миналото. Според нейните последователи, небето, което всички ние виждаме, съставлява голям капак, който ни пречи да разберем какво в действителност има оттатък рамките на нашата планета. Според някои, там се крият представители на извънземни цивилизации. Други пък са уверени, че зад похлупака е самият Бог.

Според специалисти, занимаващи се с проучване на тайни теории, произходът на въпросното изказване е директно обвързван с тълкувания на древен текстове, в които се приказва за основаването на света и " небесната корав ".

Повечето последователи на концепцията за похлупака споделят и мнението, че всички небесни тела – в това число Слънцето и Луната, са холограмни изображения (в интернет могат да бъдат открити редица видеа, които сякаш демонстрират по какъв начин естественият ни сателит примигва или даже се разтапя. Повечето от тях са съпроводени от разбори на " специалисти ", които удостоверяват тези неуместни твърдения). Отговорът на въпроса кой е сложил този капак в множеството случай е обвързван със смехотворни конспирации, в които са забъркани извънземни и представители на всевъзможни секрети общества.

Съществува втора Луна

Едни от явленията, на които феновете на теорията за плоската Земя не могат да дадат пояснение, са лунните затъмнения. По тази причина, някои от тях считат, че съществува мистериозно тяло, което назовават Сенчестия обект или Нега Луна.

Всяко дете знае, че лунните затъмнения се получават тогава, когато Земята застане сред нашия натурален сателит и Слънцето. Според някои хора, обаче, истината е друга. Те имат вяра, че упоменатият тайнствен обект обикаля към Луната и понякога хвърля сянката си върху нея – несъмнено, в случай че приемем, че тя фактически съществува, а не е холограма. А за какво не можем да забележим Нега Луната? Обяснението е колкото просто, толкоз и неуместно – слънчевите лъчи са доста ярки и я скриват от нашите очи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР