През последните две седмици се срещнах с посланиците на Австрия

...
През последните две седмици се срещнах с посланиците на Австрия
Коментари Харесай

Васил Терзиев иска да развие целогодишен туризъм на Витоша

През последните две седмици се срещнах с посланиците на Австрия и Япония, заяви в профила си във фейсбук кметът на София. В диалога с посланика на Австрия той е показал някои от главните цели за развиването на столицата, а с посланика на Япония са разговаряли за опцията за вложения на японски компании, излиза наяве от обявата.

„ За доста от нас Виена е златният стандарт за развъртян град. Австрийската столица от години работи интензивно за подкрепяне на процесите в града ни. Споделих с Андреа Икич-Бьом, дипломат на Австрия, някои от главните ни цели за развиването на София ", написа. Той показва, че един от целите е Витоша да се трансформира в прелъстителен център за целогодишен туризъм. Австрийският опит в тази област ще бъде извънредно потребен, счита кметът на столицата.

Ще работим за по-ефективното потребление на минералните води на София, показва още. „ Ще използваме модерните технологии и цифрови средства, с цел да взимаме решения, които се основават на данни, а не на субективни визии ", отбелязва той.

С посланика на Япония в България Хисаши Мичигами говорихме за съдействието на института INSAIT с водещия теоретичен институт РИКЕН в Япония, оповестява още. Той отбелязва, че двете организации към този момент работят по общи планове за развиването на изкуствения разсъдък с някои от най-големите японски софтуерни компании. 

„ Като кмет ще направя вероятното да отворим вратата за водещи японски компании, които желаят да влагат в София - градът ни има цялостния капацитет за това. Смятам, че имаме общи ползи в региона на производството, подвижността, електрическите коли, ръководството на отпадъците, умните градове ", написа столичният кмет.

Той показва, че негова упоритост е да сътвори динамична стопанска система в София и по този метод да се усъвършенства качеството на живот в града, което да се усети от всички софиянци. Опитът на страни като Австрия и Япония може да е доста потребен, счита.

Вчера кметът на София организира среща с президента Румен Радев. Двамата са разискали модернизирането на София и развиването на града като модерна европейска столица.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР