През последните две години в Европейския парламент работих за това

...
През последните две години в Европейския парламент работих за това
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Продължаваме битката срещу плана Макрон

„ През последните две години в Европейския парламент работих за това нашите водачи, нашите превозвачи да работят обикновено в Европейския съюз. И съм горделив, че бях един от тези, които способстваха пакет „ Мобилност ” да остане „ на трупчета ”. Докато това е по този начин, нашите тирове ще са по пътищата и водачите ни ще имат заплати ”, съобщи на среща с екипа на транспортна компания в Пловдив претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Андрей Новаков. На диалозите участваха кметовете на регион „ Северен “ Ральо Ралев, на регион „ Централен “ Георги Стаменов и общинските съветници от ГЕРБ Емил Русинов и Ясен Михайлов.

В препълнената зала по време на прям диалог Андрей Новаков акцентира, че без напъните на държавното управление, Министерството на превоза и на негови сътрудници, с които е работил дружно в Европейския парламент, сега пакет „ Мобилност ” щеше да е реалност. „ Той трябваше да бъде признат още през лятото на 2017 година, а това означаваше, че към този момент щеше да има съкратени курсове, щеше да има съкратени водачи и нямаше да има заплати ”, сподели още претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ.

„ Продължаваме борбата и през идващия мандат. За мен е извънредно значимо да реализираме съглашение, което да ви разреши да карате задоволително време по пътищата на Европейския съюз, това е свободен пазар и не би трябвало да ви задължават да връщате камионите празни. Вие сте свободни хора, които в свободното си време могат да изберат къде да почиват. Да – превозвачите би трябвало да обезпечат опция да се прибират водачите, в случай че те желаят, само че в случай че не желаят – могат да прекарат почивката си където решат ”, съобщи Андрей Новаков.

Той бе безапелационен, че в идващия парламент ще изиска цялостно участие в Комисията по превоз на Екологичен потенциал, с цел да се управлява процеса и да се отстояват настояванията на превозвачите и водачите. „ Не желая празни камиони да обикалят Европа и да замърсяват въздуха, тъй като това значи банкрут в границите на шест месеци за компаниите. Аз не желая почивното си време да го прекарвате на адрес по персонална карта. Възможност – да, само че не и да ви задължават и да ви ревизират ”, акцентира най-младият български евродепутат, който пропътува с камион над 2200 километра в Европа поради пакета „ Мобилност ”.

„ На изборите на 26-ти май е извънредно значимо какви хора ще изпратите в Европарламента. Пред вас застанах и с името, и лицето си. Аз съм част от ГЕРБ. Ние сме с номер 12 в бюлетината. Тук съм, с цел да потърся вашето доверие, тъй като нито веднъж не изпуснах аероплан, когато трябваше да гласоподавам за пакета „ Мобилност ”. Направих всичко, което можеше, в това число и невъзможното, и мога да виждам всеки от вас в очите ”, сподели още пред препълнената зала претендентът за член на Европейския парламент от листата на ГЕРБ Андрей Новаков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР