През последните две години има само две ефективни присъди за

...
През последните две години има само две ефективни присъди за
Коментари Харесай

За 2 години има само 2 ефективни присъди за побой над медицински лица

През последните две години има единствено две ефикасни присъди за посягане над медицински лица. Това сподели пред публицисти във вторник ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров. За интервала 2014-2016 год. има наказан един човек. По данни на Министерството на здравеопазването /МЗ/ от началото на тази година има 114 случая на вербална и 8 случая на физическа експанзия в центрове за незабавна помощ. Сред потърпевшите към този момент има напускащи сътрудници, добави доктор Маджаров, представен от Българска телеграфна агенция.

Агресията по отношение на медицинските експерти би трябвало да бъде пресечена по праволинеен метод. Продължаваме да настояваме институциите да бъдат оптимално строги, да не се взимат поради смекчаващи виновността условия, настоя доктор Маджаров.

Заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков напомни, че Министерство на здравеопазването има подписано съглашение с прокуратурата и че има предписание на основния прокурор за основаване на логаритъм и привличане под незабавна отговорност за всеки, протегнал ръка на здравно лице.

Съсловната организация възобновява националната акция против насилието над медици под наслов " Добрата дума лекува ". Инициативата е подкрепена и от омбудсмана Мая Манолова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР