През последните дни цените на петрола тръгнаха нагоре, след като

...
През последните дни цените на петрола тръгнаха нагоре, след като
Коментари Харесай

Лоша новина за петрола, ето какви цени ни очакват за Коледа

През последните дни цените на петрола потеглиха нагоре, откакто цената на сорта „ Брент ” беше под 60 $ за барел. Утре страните-производителки се срещат поради черното злато.



Организация на страните експортьорки на нефт би трябвало да реши дали да понижи количествата, които се добиват. Ако се стигне до съществено стесняване на размерите, ще последва повишаване на цените на петрола, а от там и на горивата на колонките.

Според специалисти, когато цените на петрола порастват, това бързо се вижда на бензиностанциите у нас. 

„ Сега поради политическата обстановка и митингите, огромните играчи на пазара ще се опитат да задържат повишаването няколко седмици. Ако цената на суровия нефт се върне на стойности от 80 $ за барел, евентуално към Коледа ще забележим цени 2,30 - 2,35 за литър бензин ”, уточни Мартин Владимиров, специалист ЦИД, представен от bTV.

Ако ОПЕК реши да резервира равнищата, то тогава цените на бензина у нас би трябвало да продължат да понижават. В момента литър А95 на някои бензиностанции е под 2 лв..

„ Не е значимо какъв е процентът, а какъв брой е трайно едно нарастване или понижаване. За да се отрази би трябвало да е няколко дни, да не кажа седмица. Поне за момента нямаме причина да се тормозим за Коледа ”, разяснява Светослав Бенчев, Петролна и газова асоциация.



Междувременно Катар разгласи, че се изтегля от ОПЕК. Спред някои анализатори, това може да затрудни вземането на решението за понижаване на добива. Други са на мнение, че страната е дребен състезател. Накъде ще тръгне цената на бензина у нас ще е ясно в края на седмицата.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР