През последните дни румънската гранична полиция залови над 110 нелегални

...
През последните дни румънската гранична полиция залови над 110 нелегални
Коментари Харесай

Румънските гранични власти заловиха над 110 нелегални мигранти в района на границата с Унгария

През последните дни румънската гранична полиция залови над 110 незаконни мигранти в региона на границата с Унгария, съобщи организация Аджерпрес.

На граничен пункт Нъдлак 2 в два камиона и един автовоз са открити общо 83 незаконни мигранти. Камионите са били ръководени от двама турски жители и са превозвали алуминиеви и пластмасови профили за компании в Словакия, Полша и Италия. Румънската гранична полиция е разкрила измежду товарите 79 незаконни пасажери.

В коли, превозени с платформа, румънската гранична полиция е разкрила още четирима незаконни мигранти. Автовозът е бил ръководен от румънски жител.

Проверките са открили, че става дума за жители на Сирия, Етиопия, Иран, Турция, Египет, Мароко, Шри Ланка и Бангладеш. Някои от мигрантите са били претенденти за леговище в Румъния, други са били влезнали незаконно в страната. Всички хванати са възнамерявали да доближат страни от Западна Европа.

В непосредственост до границата с Унгария, в региона на град Нъдлак, патрул на румънската гранична полиция е разкрил в автомобил, ръководен от сръбски жител, 13 жители на Бангладеш, които били влезнали нелегално в Румъния, оповестява още организацията.

В полето в региона на границата през последните дни са били хванати и 19 жители на Пакистан, Шри Ланка и Индия, които също опитвали да преминат незаконно в Унгария. Румънските управляващи са открили, че последните са проникнали незаконно и в Румъния, осведоми Аджерпрес.

/МД/
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР