През последните дни многократно обяснихме, че наша основна грижа е

...
През последните дни многократно обяснихме, че наша основна грижа е
Коментари Харесай

Денков: Учебната година ще започне присъствено, където е възможно

През последните дни неведнъж обяснихме, че наша съществена грижа е оптимално присъствено образование при здрави учители, тъй като другояче няма по какъв начин да създадем присъственото образование. Това сподели министърът на образованието Николай Денков.

Съгласно новия метод, според от това, каква е обстановката в даден град район, МОН ще разреша оптимално присъствено образование.

„ Гарантирали сме го за първокласниците, в случай че е доста тежка обстановката, най-малко в двора да се съберат, да се видят. Ако е допустимо, ще го създадем и за останалите възпитаници “, сподели Денков във връзка първия образователен ден на 15 септември.

Колкото до това, в случай че би трябвало да се учи отдалечено кои класове първи ще излязат в такова образование, Денков уточни, че това, което е написано в насоките е, че първо ще излизат високите гласове – 11-12 клас. „ Ако би трябвало по-късно 10 и 9 класове.

Това, което сме сложили като условие, при тежка обстановка да осигурим 50% наличие на учениците. Как тъкмо ще стане зависи от съответните учебни заведения.

Някои могат да минат на утринна и следобедна промяна, други могат да минат на ротация на паралелките. Това ще бъде обсъждано и решавано с наша глоба и координиране на равнище учебно заведение ”, изясни министърът.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР