През последните дни митничарите у нас за заловили близо 6

...
През последните дни митничарите у нас за заловили близо 6
Коментари Харесай

Митничари задържаха близо 6 тона домашна ракия

През последните дни митничарите у нас за заловили близо 6 тона незаконен алкохол.

При първия случай митническите чиновници откриват 3 455 литра незаконна ракия.
Алкохолът е задържах в хода на инспекция на територията на плантация за развъждане на патици в село в област Ямбол.
Проверката е осъществена на 21 ноември от мобилни митнически групи. В една от постройките, която по документи съставлява земеделско помещение, митническите чиновници откриват 20 съда с съдържимост от 150 и 200 литра, съдържащи ракия. Общото количество на незаконния алкохол възлизало на 3 455 литра.
В хода на контролните дейности е изяснено, че откритият алкохол е благосъстоятелност на служащ със подписан с предприятието трудов контракт. До привършване на инспекцията не са показани документи за заплатен данък. От алкохола са взети са проби за лабораторен разбор. След правене на лабораторните експертизи ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане против нарушителя.

При вторият случай митничарите откриват други 560 литра противозаконна ракия.
При инспекция на 16 ноември в частен парцел, намиращ се в региона на Кресна, са открити 2 съда с вместимости от по 50 литра и 46 броя съдове по 10 литра. Общото количество на алкохола е 560 литра. В рамките на инспекцията не са показани документи за заплатен данък. Взети са проби за лабораторен разбор.

При третия случай мобилните митничрески групи и чиновници на Митница Лом ревизират парцел в област Монтана. При инспекцията, осъществена на 21 ноември, е открит нерегистриран котел за преваряване на ракия, който сега на инспекцията е бил в неработен режим. В парцела обаче са открити 380 литра ракия, за която не са показани документи за заплатен данък.

При четвъртия случай митничарите задържат 1 410 литра противозаконна ракия.
На 22 ноември взаимно със чиновници на ОД МВР-Велико Търново митничарите вършат инспекция на няколко парцела, благосъстоятелност на едно и също лице.
В парцел в село Присово органите на реда откриват 87 бутилки с съдържимост по 10 литра, цялостни със алкохол. Освен това са открити 45 стека, всеки съдържащ по 6 2-литрови бутилки, цялостни с етилов алкохол с аромат на уиски, ракия, мента, мастика и водка. Общото количество на открития алкохол и готовия за консумация алкохол е 1 410 литра. При инспекцията притежателят на парцела не е показал документи за заплатен данък. Взети са проби за лабораторен разбор.

В хода на инспекцията на различен парцел на същия притежател митническите чиновници откриват и незаконен тютюн за пушене.
В гараж във Велико Търново митническите управляващи откриват общо 20 кг тютюн в чувал и в разфасовки от по 0.5 кг. Акцизната стока е конфискувана. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница " Свищов ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР