През последните 10 години в света са били убити 958

...
През последните 10 години в света са били убити 958
Коментари Харесай

ООН: Близо хиляда журналисти са били убити през последните 10 години

През последните 10 години в света са били убити 958 публицисти, заяви през днешния ден Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Фолкер Тюрк, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

През същия интервал над хиляда публицисти са били вкарани в затвори, сподели той при започване на конференция във Виена, отдадена на отбраната на работещите в медиите. " Този брой е недопустим ", съобщи Тюрк във видеообръщение от Женева.

Конференцията е проведена от австрийското министерство на вътрешните работи взаимно с Организация на обединените нации във връзка 10-годишнината от въвеждането на Плана за деяние на Организация на обединените нации за сигурността на публицистите.

По думите на Тюрк проектът е постигнал триумфи, защото в към 50 страни са били основани или подсилени ограниченията в отбрана на медийните експерти. През последните години междинният брой на убитите е намалял, само че са нужни още старания за запазване на публицистите, акцентира той.

" Всякаква и всяка опасност за публицист е опасност за вашите права, моите права и правата на всички за независимост на информацията, мнението и изразяването ", акцентира шефът на правозащитната организация на Организация на обединените нации. Той заяви още, че от 2006 година насам едвам 13% от убийствата, свързани с медии, са били сполучливо разследвани.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР