През последната година цената на златото нарасна значително - от

...
През последната година цената на златото нарасна значително - от
Коментари Харесай

Кой е металът, който ще поскъпне значително повече от златото?

През последната година цената на златото набъбна доста - от 1300 до над 1700 $ за тройунция, което не е учудващо, поради несигурността пред стопанската система. Но различен метал се чака да нарастне още повече и по-бързо.

Това, съгласно анализаторът от Independent Speculator Лобо Тигре, ще бъде уранът. По думите му сега се следи недостиг поради срутва на веригата на доставки, а в същото време търсенето му се задържа релативно непроменено, изключително спрямо други първични материали, които бяха наранени съществено от рецесията, измежду които е петролът.

" Пазарът на уран изпитва систематичен недостиг от известно време ", сподели Тигре. " Добивът на мините от доста години не е задоволителен. До момента това работеше, тъй като огромна част от наземните добиви доближиха до пазара, изключително след случая в АЕЦ " Фукушима I ".

Но от предходната година вторичното предложение стартира да се намалява, отбелязва специалистът. Свиването на доставките и задържащото се високо търсене доведоха до внезапно изстрелване на урана с съвсем 36% от 16 март тази година до през днешния ден, като тя доближи 32,73 $ за един паунд (който се равнява на 0,435 кг.).

" Нещо повече, сега някои мини започнаха да стопират активността, освен това не приказваме за някои маргинални производители, а тези, които оферират най-ниските цени ", сподели Тигре. " Те ще добият с 16% по-малко уран от предстоящото. "

А не се чака търсенето на уран да се свие, за разлика от други енергийни артикули, тъй като то не зависи от замразяването на стопанската система. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР