През последната 1 година няма изменения на цените на горивата

...
През последната 1 година няма изменения на цените на горивата
Коментари Харесай

Делян Добрев за горивата: Един лев на литър - някой ни дере и си ги прибира в джоба

През последната 1 година няма промени на цените на горивата на тържищата, няма изменение на акцизите и на Данък добавена стойност. А горивата у нас са доста по-скъпи - с 36 и 37 % са скочили цените на дизела и най-масовия бензин. Това обявиха на брифинг от ГЕРБ.

" Защо за последните 6 месеца бензина и дизела скочиха с 1 лев. Защо купуваме на ниска цена съветски нефт, а плащаме безценен американски Брент? Един лев на литър някой ни дере и си ги прибира в джоба. Ако заредите 40 литра, в нечии джоб влизат 40 лв.. 10 млн. литра горива се продават дневно у нас, което означава някой да прибра единствено от това по 10 млн. на ден ", съобщи Делян Добрев, народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Българската рафинерия работи с уралски петрол. Цената му през последната 1 година няма изменение. След войната в Украйна уралският петрол е с 30% по на ниска цена. По данни на " Блумбърг " от февруари уралският петрол е поевтинял и междинната цена през май е била 78 $ на барел ", съобщи още Добрев.

" Трансферът на един народен представител провокира по-бурни реакции в страната, а 1 лев от горната страна върху литър гориво не вълнува никой в тази страна. Все едно да сложиш в пощенската кутия на някой безвъзмездни билети за кино, а по-късно да му обереш жилището. Така ми наподобяват нещата ", разяснява от своя страна Томислав Дончев.

" Каквито и старания да се поставят и каквито и пари да се влагат, дните на това държавно управление са преброени и това единствено ще удължи мъката ", безапелационен бе той по тематиката дали Кирил Петков ще успее да убеди още депутати от Има Такъв Народ да поддържат държавното управление му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР