През почивните дни започнаха масирани проверки на територията на к.

...
През почивните дни започнаха масирани проверки на територията на к.
Коментари Харесай

През почивните дни започнаха проверки в Слънчев бряг на атракциони

През почивните дни започнаха масирани инспекции на територията на к. к. „ Слънчев бряг ”, чиято цел е да се обезпечи спокойствието на туристите. Те обгръщат както движещите се в курорта транспортни средства, по този начин и атракционни действия и търговия, оповестяват от пресцентъра на кабинета, написа Profit.bg.

Масираните инспекции на транспортните средства, осъществени от КАТ – Бургас през последните 48 часа, откриха стотици нарушавания, основно във връзка с нерегламентирани преносими атракциони, електрически триколки и колички.

На заседание с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и управлението на Министерство на вътрешните работи, по предложение на вицепремиера Симеонов, беше взето решение за усилване на наличието на контролните органи в курорта, като бъдат изпратени в допълнение пет екипа на КАТ. Другите установени нарушавания са свързани с съвсем напълно блокирани от търговски обекти, в огромната си част противозаконни, тротоари. Това принуждава туристите да се придвижват по алсфалтираните алеи, което основава риск за пътни произшествия.

Неспазването на нормативно откритите правила основава безпорядък в „ Слънчев бряг ” и неспособност за естествена отмора на курортистите, а това утежнява опциите на Черноморието да притегля по-платежоспособни туристи, счита вицепремиерът Симеонов и упорства да бъде осъществена инспекция на компаниите, при които са установени нарушавания, написа в известието.Цялостните инспекции ще продължат с по-висока активност през актуалната седмица, защото стартира действието на координационните центрове във Варна и Бургас.

Тяхното основаване беше контрактувано при започване на месеца на работна среща на вицепремиера и представители на държавни институции, като задачата е да се подсигурява спокойствието на туристите, прибавят от пресцентъра на кабинета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР