През почивните дни над страната ще премине студен атмосферен фронт.

...
През почивните дни над страната ще премине студен атмосферен фронт.
Коментари Харесай

През почивните дни започва захлаждане, в средата на седмицата - сняг в планините

През почивните дни над страната ще премине леден атмосферен фронт. На места ще има превалявания и гръмотевични стихии, покачва се вероятността за местни интензивни феномени, се оповестява в седмичната прогноза за времето у нас - от 17 до 22 септември, на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Прогнозата е готова от дежурния синоптик Марияна Попова от Отдела " Метеорологични прогнози " в Национален институт по метеорология и хидрология, заяви Българска телеграфна агенция.

В неделя, 18 септември, със мощен вятър от запад-северозапад, ще нахлува студен въздух и температурите бързо и доста ще се намаляват - тук-там в северозападната половина от страната ще са с противоположен дневен ход.

В началото на идната седмица захлаждането ще обхване цялата страна, ще се намалят и минималните температури. В понеделник, 19 септември, вятърът краткотрайно ще отслабне, вероятността за превалявания понижава, облачността ще намалее до слънчево време.

Във вторник, 20 септември, вятърът от северозапад още веднъж ще се усили, а вероятността за превалявания ще се усили.

В средата на седмицата, с превръщане напразно от изток-североизток, ще нахлува още студен въздух. В най-високата част на планините със захлаждането е допустимо да завали сняг. Ще доминира облачно време, тук-там с превалявания от дъжд, се показва в седмичната прогноза на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР