През първото тримесечие на годината в страната са регистрирани 11

...
През първото тримесечие на годината в страната са регистрирани 11
Коментари Харесай

България е на първо място сред страните от ЕС по ръст на продажбите на нови автомобили

През първото тримесечие на годината в страната са регистрирани 11 528 нови коли, което е растеж с 46,8% по отношение на същия интервал на предходната година, демонстрират данни на Европейската асоциация на производителите на коли.

Увеличението при покупките на нови коли в България е впечатляващо на фона на растеж с едвам 4,4% растеж приблизително за страните от Европейски Съюз. В осем страни от Европейския съюз даже има спад при продажбите на нови коли.
 
Сред аргументите за това е, че българите виждат по какъв начин колите нарастват и избират да купят нова кола, вместо да държат парите си в банки при нулеви лихви. Освен това приходите на хората нарастват, а в България покупката на нов автомобил е въпрос и на авторитет.
 
Покупките на електрически коли в България през първото тримесечие на годината понижават с 13,3% до една 411 броя. Най-голям растеж от 171% е регистриран при покупките на плъгин хибриди. По този индикатор България е преди всичко в Европейски Съюз. Но макар огромния растеж, записаните в страната нови плъгин хибридни коли за интервал от три месеца са единствено 133 броя.
 
При хибридните коли също има огромен растеж на продажбите – с близо 59% до 224 броя. При продажбите на бензинови и дизелови коли в България също е регистриран огромен растеж. В рамките на три месеца в страната са регистрирани 8533 нови бензинови коли, което е с 51,5% повече по отношение на същия интервал на предходната година.
 
По отношение на растежа при бензиновите коли страната ни е преди всичко в Европейски Съюз. Регистрираните дизелови коли през тримесечието са 1948, което е растеж с 45,2% по отношение на предходната година по това време. По този индикатор България е на второ място в Европейски Съюз. Пред нас е Малта, където растежът при покупките на дизели е с 60 на 100.
 
Само за месец март България още веднъж е преди всичко всред страните от Европейски Съюз. През март в страната са регистрирани 3944 нови коли, което е нарастване с 29,2% по отношение на същия месец на предходната година. Най-близо до нас е Унгария с растеж на покупките от 12,2%. През март в страната ни максимален растеж има при продажбите на плъгин хибриди – със 141% до 53 броя, което още веднъж ни слага преди всичко измежду страните от Европейски Съюз.
 
При хибридните коли растежът е с 91,5% до 90 броя, като и по този индикатор сме преди всичко. При бензиновите коли нарастването на продажбите през март е с 32,4% до 2876 броя, като още веднъж сме водач в класацията. При дизелите продажбите през март нарастват с 13,6% до 644 броя. По-голямо в сравнение с при нас е нарастването на продажбите на дизелови коли в Малта (+45,5%) и Румъния (+34,1%).
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР