През първото полугодие на 2019 г. в Германия са изпити

...
През първото полугодие на 2019 г. в Германия са изпити
Коментари Харесай

Най-бирената нация в Европа пие все по-малко бира

През първото полугодие на 2019 година в Германия са изпити със 140 млн. литра бира по-малко, в сравнение с за същия интервал на предходната година, сигнализира вестник Die Welt. Високите резултати от 2018 година са свързани с горещото лято и международното състезание по футбол.
В Германия съществено е намаляла потреблението на пенливата течност. За първите 6 месеца на тази година продажбите са свили с 3% или 14,5 млн. каси, предава БГНЕС.
Експертите дълго време не са следили толкоз сериозен спад, а пивоварните разчитат от ден на ден на безалкохолни бири. В същото време бирите клас премиум не престават да се търсят от по-платежоспособни немски консуматори.
През последните години в cтpaнaтa ce пиe тoлĸoвa мaлĸo биpa ĸaĸтo ниĸoгa пpeди тoвa. Bъзмoжнa пpичинa e, чe нaceлeниeтo в Гepмaния застарява, а в нaпpeднaлa възpacт, xopaтa пoняĸoгa пият пo-мaлĸo aлĸoxoл. Но и млaдитe xopa cъщo пият пo-мaлĸo oт пpeди няĸoлĸo гoдини.
Високите резултати от първото полугодие на 2018 година се изясняват със Световното състезание по футбол в Русия. Подобни спортни конгреси провокират наслада измежду пивоварите, означи представител на Обединението на немските производители на бира.
Принос за нарасналата консумация имаше и горещото лято. Това даже докара до дефицит на амбалаж измежду производителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР