През първата една година от брака двойките обикновено все още

...
През първата една година от брака двойките обикновено все още
Коментари Харесай

10 грешки, които двойките допускат в първата година от брака

През първата една година от брака двойките нормално към момента се намират в по този начин наречената „ фаза на медения месец “ – те към момента са влюбени и животът им се коства като в приказка.

Проблемът е, че доста от тях не знаят, че зоната, в която се намират, наподобява на бомба със закъснител, в случай че не са наясно с нормалните провокации, с които им следва да се сблъскат.

Има няколко най-чести неточности, които се позволяват през първата година от брака – точно върху тези въпроси е добре двойките да поработят, с цел да не ги оставят да се трансфорат в по-големи проблеми отсега нататък.

1. Да занемарят останалите си контакти

Наслаждавайки се на взаимната си компания, общественият живот на сътрудниците може да пострада, а това задава нездравословни поведенчески модели отсега нататък. Дискутирайте с колегата салдото в срещите с другари и познати – както излизането поотделно, по този начин и в двойка.

2. Да чакат, че сътрудникът ще бъде по-различен

Не мислете, че след брака половинката ще стане по-различна. Обвързали сте се с персона със личен темперамент, история и опит, които ще бъдат налице през по-голяма част от времето.

3. Да не знаят по какъв начин да се карат

Много двойки не знаят по какъв начин да постъпват вярно при спор – дали да вземем за пример да изяснят нещата преди да заспят, или да запазят това за другата заран. Най-добре е да проведем диалог откакто кавгата е завършила, с цел да установим кой вид е по-добър и да го използваме последващи пъти, поучава терапевтът Кейт Лейкам.

 10 неточности, които двойките позволяват в първата година от брака

4. Да не знаят какво да чакат в семейството

Ако визиите на двама ви за отговорностите вкъщи се разграничават, поговорете за тях и обмислете по какъв начин да ги разпределите между тях.

5. Да се карат за дребни неща

Споровете за това, че някой е оставил вдигнат капака на тоалетната паница, или не е събрал трохите от пода, не водят до нищо положително. Бракът от време на време изисква премълчаване, в противоположен случай бихме спорили с колегата непрекъснато. Опитайте да обсъдите нещата, които ви нервират, на спокоен звук.

6. Да занемарят външния си тип

Това е симптом на по-голям проблем – че към този момент не ни е грижа толкоз нито за нас, нито за колегата. Развлечените облекла, по-рядкото миене на зъбите и бръсненето на краката да вземем за пример, е знак, че към този момент сме се успокоили, щом има някого до нас, само че той надали ще бъде притеглен задълго от тази панорама.

7. Да заравят нещата „ под килима “

Вместо да се преструвате, че раздразненията посред ви ги няма, говорете за тях. Те постоянно могат да прераснат в по-големи спорове. За да предотвратите това, си определете време всяка седмица или един път месечно, с цел да поговорите за връзката си.

 10 неточности, които двойките позволяват в първата година от брака

8. Да не съумеят да си зададат ясни граници

Това нормално се случва при двойки, които се срещат отдавна. Те разчитат на степента, в която се познават, да ги кара да не престават напред. Проблемът тук е, че множеството хора чакат своят брак да бъде подобен, какъвто е този на родителите им. Не оставяйте проблемите премълчани и обсъдете какви смятате, че би трябвало да бъдат вашите функции.

9. Да се пробват незабавно да имат деца

Преди детето да внесе нова динамичност във връзката, е целесъобразно сътрудниците да са се опознали задоволително добре. Децата носят спомагателен стрес, бодърствуване и още провокации, за които се изискват двама постоянни и сплотени сътрудници.

10. Да престанат с вълнуващия секс

В началото на връзката освен усещаме повече еуфория и привличане по отношение на половинката, само че и нормално поставяме повече старания, с цел да впечатлим другия. Задълженията, които идват с брака, заемат огромна част от силата и потискат половото предпочитание. Затова е значимо не да намираме, а да се стараем да създадем място за фамилиарност, спомняйки си какъв брой вълнуващо и прелестно ни е било първоначално.

– Инфо: edna.bg –
Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР