През осемте дни, откакто Венеция въведе входна такса от 5

...
През осемте дни, откакто Венеция въведе входна такса от 5
Коментари Харесай

Венеция събра повече от 700 000 евро за 8 дни входни такси

През осемте дни, откогато Венеция вкара входна такса от 5 евро за еднодневни посетитетли, италианският град на канала генерира същата сума, предстояща за тримесечната дълготрайност на противоречивия пилотен план, оповестява wantedinrome.com .

Повече от 144 000 еднодневни гости са платили входната такса от 5 евро сред 25 април и 2 май, оповестява вестник Corriere della Sera, печелейки на града малко над 723 000 евро.

Бюджетният консултант на Венеция Микеле Зуин съобщи, че съветът е присъединил " консервативни " оценки в бюджета си, до момента в който кметът Луиджи Бруняро неведнъж е упорствал, че пробната мярка ще коства на града доста повече, в сравнение с ще завоюва.

Системата за входни такси ще коства на Венеция към 3 милиона евро, оповестява Corriere della Sera, като разноските включват информационната акция, осведомителните панели, инспекциите на билетите и уеб страницата за резервации.

Венеция вкара схемата - настояща в 29 дни към формалните празници и почивните дни сред април и юли тази година - като част от ограниченията за облекчение на натиска върху града от всеобщия туризъм.

Системата е в действие от 08. 30 до 16. 00 часа до неделя 5 май и всеки уикенд сред 11 май и 14 юли (с изключение на 1 и 2 юни).

Входната такса важи единствено за туристи на еднодневни екскурзии, а не за гости, пребиваващи във Венеция през нощта, с санкции до 300 евро за тези, които нарушават разпоредбите.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР