През октомври миналата година Румъния е изнесла по-голямо количество пшеница

...
През октомври миналата година Румъния е изнесла по-голямо количество пшеница
Коментари Харесай

Министърът на земеделието на Румъния увери, че няма внос на украинско зърно в страната

През октомври предходната година Румъния е изнесла по-голямо количество пшеница от общото количество украинско зърно, минало директно през страната. Това заяви министърът на земеделието и развиването на селските региони Флорин Барбу в изявление за Диджи24, съобщи Българска телеграфна агенция. 

“В момента пристанище Одеса е отблокирано и зърното е почнало да отива към трети страни, където Украйна има контракти. През октомври през Румъния от Украйна са минали директно 7,5 милиона тона пшеница, а Румъния към този момент е изнесла 9,8 милиона тона ”, осведоми министърът.

Той добави, че страната изнася повече, в сравнение с транзитира.

„ На процедура единствено румънски фермери и преработватели могат да внасят зърно в Румъния. Към момента в Министерството на земеделието и развиването на селските региони са подадени девет заявки за импорт на зърно от Украйна, само че нито едно не е утвърдено. Така че на процедура няма проблем с вноса на зърно в Румъния ”, разяснява Флорин Барбу. От ефира на Диджи24 той прикани министъра на финансите Марчел Болош да форсира използването на електронни пломби за ТИР-овете, влизащи със зърно от Украйна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР