През октомври 2022 г. стана ясно, че България няма да

...
През октомври 2022 г. стана ясно, че България няма да
Коментари Харесай

Какво общо има българка, с представянето на Чехия на Евровизия

През октомври 2022 година стана ясно, че България няма да взе участие в песенния конкурс Евровизия 2023 година, който ще се организира на 9, 11 и 13 май  в Ливърпул. Според уредниците на състезанието повода да се откажем тази година се дължи на нарасналите цени на таксите за присъединяване. Сега обаче разбираме, че въпреки всичко ще има българско присъединяване, въпреки и да не се състезава за страната ни.

Група VESNA, в която взе участие българката Танита Янкова, ще извърши песента " My Sister " s Crown ", с която ще показа Чехия на Евровизия 2023 година Парчето се извършва на четири езика - български, украински, чешки и британски.

" Концепцията на песента е обвързвана със славянските обичаи. Всички ние идваме от разнообразни страни - три от нас са родени в Чехия, Танита е от България, а останалите девойки са от Русия и Словакия. Това основава извънредно мощна връзка сред нас, тъй като сме обединени от славянския език ", споделят девойките от групата.
 Снимка 605727

VESNA се образува преди шест години и за момента имат издадени два албума. В своето творчество, тъкмо като в парчето " My Sister " s Crown ", те съчетават детайли на модерния поп и обичайния фолклор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР