През новия политически сезон ни очаква напрегната работа - сериозен

...
През новия политически сезон ни очаква напрегната работа - сериозен
Коментари Харесай

Увеличават учителските заплати с още 20% - 25% през 2018г.

През новия политически сезон ни чака напрегната работа - сериозен спор по тематиката за локалните налози и такси, промени в Наказателния кодекс и други Това сподели ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова пред Българска национална телевизия, представено от Актуално.

„ Трябва да се търси обществена търпимост на такса "Смет ". Няма да има смяна в налозите, които заплащат хората “, уточни тя.

„ По тематиката с понижаване на административната тежест се работи съществено, предстоят промени в закони и подзаконови нормативни актове “, разяснява Менда Стоянова. „ Към края на месец юли - приходите в хазната са повече от заложените - с над 6%. За второ тримесечие растежът на Брутният вътрешен продукт е 3.6%. Второто тримесечие по отношение на първото растежът е 0.9%. Очаквам този растеж да се резервира и до края на годината “, съобщи тя.

„ Нулев или позитивен баланс ще значи липса на заеми. Половин година ще слушате спекулациите на опозицията за това по какъв начин ще разпределяме остатъка в бюджета “, посочи ръководителят на бюджетната комисия.

„ Средно към 15% ще е нарастването на учителските заплати, от следващата година още 20-25%. За три години те ще бъдат удвоени. Предвиждаме цялостни вложения в обучение - в материална база и модерни форми на образование “, уточни Менда Стоянова, представена от Фокус.

„ В бранш „ Сигурност “ ще се прави разбор, с цел да се види опция за нарастване на заплатите. Там плануваният разход е главно в техника. Ниски са заплатите на обществените служащи, в Национален осигурителен институт, в областта на културата, тези хора би трябвало да усетят някаква смяна, в противоположен случай диспропорцията в заплащането с други браншове ще стане огромна “, сподели още тя.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР