През нощта валежи ще има главно в източната половина от

...
През нощта валежи ще има главно в източната половина от
Коментари Харесай

Вторникът – студен, от сряда леко се затопля

През нощта превалявания ще има основно в източната половина от страната и в планините, като последователно ще стопират. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Утре ще е прохладно, със забележителна облачност. На места ще превали, само че преваляванията ще са слаби. Минималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, по Черноморието - 11-13 градуса, оптималните в Северна България и по високите полета на Западна ще са сред 9 и 14 градуса, в останалата част от страната температурите ще са от 13 до 18 градуса, предава Българска телеграфна агенция.

Над Черноморието ще има забележителна облачност. На места в южната част ще превали дъжд. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 16-18 градуса. Температурата на морската вода ще е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините ще има забележителна облачност и ще превалява най-вече сняг. Ще духа мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят, оптималната на 1200 метра ще е към 3 градуса, на 2000 метра - към минус 3 градуса.

Атмосферното налягане ще се увеличи, само че ще остане малко по-ниско от междинното за май.

През нощта против сряда, 8 май, вятърът ще отслабне, в Югозападна България тук-там и ще стихне. От запад облачността ще се раздра и намалее до ясно и сутринта в котловините в западната половина от страната ще има слани. В сряда в доста региони ще бъде най-вече слънчево; по-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над източната половина от страната, без превалявания. Дневните температури ще се покачат.

В четвъртък, 9 май, вятърът ще се обърне от юг и дневните температури ще се покачат още, само че сутринта ще е към момента хладно. Облачността от запад ще се усилва, изначало висока и междинна, до вечерта ще се вплътни и в Западна България ще превали дъжд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР