През нощта в София са отработени 15 сигнала за завирявания,

...
През нощта в София са отработени 15 сигнала за завирявания,
Коментари Харесай

15 сигнала за запушени шахти и наводнения са получени през нощта в София


През нощта в София са отработени 15 сигнала за завирявания, запушени шахти, наводнени изби и дворове, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Отстранени са и паднали в речните корита клони на дървета. Сигналите са най-вече от западни и югозападни елементи на града, като "Витоша", "Връбница", "Подуяне", "Люлин", "Красно село", "Овча купел". Екипи на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" правят обходи непрестанно и са на терен.

Нивата на всички реки на територията на Столична община са нараснали заради интензивните превалявания и размразяване на снега от високите планински елементи. Осигурено е 24-часово наблюдаване на реки, сериозни речни сектори и общинските язовири, заяви бТВ.

Заедно с екипите на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" работят и 9 доброволци от Доброволното формирование на Столична община. Те осигуриха 350 чувала с пясък, нужни за построяването на защитните насипи около речни корита.

Продължава и следеното изпускане на водите на язовир "Суходол"-2. Изградени са насипи на четирите оттока към Южната дъга на Околовръстен път, както и насипи по река Стубела, околност "Смърдана" за попречване на разлив. Овладяна е обстановката при с. Мало Бучино. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР