През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно

...
През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно
Коментари Харесай

Захлаждане утре, следобед ще преобладава слънчево време

През нощта в по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно, а в ранните утринни часове в югоизточните региони ще се появи ниска облачност или мъгла. Минималните температури в множеството региони на следващия ден ще са сред 5° и 10°, в обособени низини - по-ниски - до 1-2° и там ще има условия за слаба слана.

Следобед повече облаци ще има в Западна България, само че в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 20° и 25°, в София към 20°.

По-ниски ще се задържат по Черноморието - от 14° до 17°. В утринните часове, основно по южното крайбрежие ще има ниска облачност, която бързо ще намалее до слънчево. Ще духа до сдържан източен вятър. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще бъде най-вече слънчево, с повече облаци в масивите от Западна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток.

Температурите в планинските курорти ще останат без основна смяна - оптималните ще са от 7° на Алеко до 17° в Банско.

В по-голямата част от континента облачността ще е раздрана, по-значителна над Западна Европа. Валежи и гръмотевици се чакат над Централното Средиземноморие и в алпийския район. В северната половина на Норвегия ще има обилни снеговалежи. Слънчево и топло за сезона ще бъде на Пиринейския полуостров, както и над Западното Средиземноморие

На Балканите ще доминира слънчево време. Купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива в северозападната част на полуострова, в доста региони там ще превали и прегърми.

У нас, в неделя и понеделник превалявания са малко евентуални, а през втория ден и облачността ще понижава до най-вече слънчево. Ще се затопли и в понеделник в източните региони от страната дневните температури ще са към и над 20°. Във вторник вероятността за местни краткотрайни превалявания и гръмотевици се покачва, а температурите едва ще се намалят. В сряда следобедни превалявания ще има основно на обособени места в планините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР