През нощта ще продължи да духа силен и бурен южен

...
През нощта ще продължи да духа силен и бурен южен
Коментари Харесай

Става още по-зле! През нощта започват дъждове, нахлува студен въздух

През нощта ще продължи да духа мощен и плевел южен вятър, само че още преди среднощ вятърът ще стартира да се ориентира от запад-северозапад и с него да нахлува леден въздух. Утре ще бъде облачно, от запад ще стартират превалявания от дъжд, които до сутринта ще обзет по-голямата част от страната.

Сутрешните температури ще са от 4° в северозападните региони до 14 - 15° в югоизточните, в София към 5°.

Утре ще духа до сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен, запад-северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува леден въздух. Преди обяд в Югоизточна България към момента вятърът ще е мощен от юг-югозапад. От северозапад преваляванията последователно ще стартират да стопират, а след обяд и облачността ще се раздра, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

В Източните Родопи и Югоизточна България преваляванията ще са обилни и ще спрат едвам през нощта против понеделник. Към 14 часа температурите ще бъдат сред 7° и 12°, в София към 8°. Атмосферното налягане ще се покачва, само че ще остане по-ниско от междинното за февруари.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър, само че преди обяд по южното крайбрежие към момента вятърът ще е мощен от юг-югозапад. През деня температурите ще се намалят и към 14 часа ще са сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето сутринта ще бъде 3-4 бала, само че ще отслабва и след обяд към този момент ще е 2-3 бала, написа novini.bg.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, в Родопите от дъжд и сняг, само че след обяд от северозапад преваляванията ще стартират да стопират. Ще духа мощен запад-северозападен вятър, с който ще нахлува леден въздух, само че денем ще отслабне до сдържан. Към 14 часа температурата на 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра минус 2°.

В понеделник преди обяд на обособени места в южните региони към момента ще има слаби валежи. Облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до най-вече слънчево. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 3° и 8°.

През идващите дни бързо ще се затопли. Във вторник ще доминира слънчево време. В сряда вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще се усили, облачността ще се усили, на обособени места ще превали слаб дъжд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР