През нощта ще е предимно ясно, над Западна България с

...
През нощта ще е предимно ясно, над Западна България с
Коментари Харесай

Много слънце през уикенда, студ след понеделник

През нощта ще е най-вече ясно, над Западна България с раздрана облачност, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, в обособени котловини, където ще е съвсем безшумно – към нулата, в София – към 2°. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца и ще продължи да се намалява.

Утре над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време със слаб до сдържан югозападен вятър. Около и след пладне облачността над северозападните региони ще стартира да се усилва, вятърът там ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще стартира да нахлува леден въздух. По-късно след обяд тук-там в Северозападна България, а вечерта и във високите западни полета ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°, в София – към 17°. През нощта против понеделник преваляванията ще обзет по-голямата част от страната. 

Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10°- 11° в северните региони, до 18°- 20° в региона на Бургас. Температурата на морската вода е 8°- 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще доминира слънчево време. След обяд облачността над масивите от Западна България ще стартира да се усилва. Вечерта, основно в Западна Стара планина, ще има превалявания от дъжд. Ще духа сдържан запад югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 3°. През нощта преваляванията ще обзет доста региони, вятърът ще се ориентира от северозапад, с него температурите бързо ще се намаляват и дъждът ще минава в сняг на все по-малка височина. 

В понеделник ще бъде най-вече облачно. От северозапад на югоизток ще има превалявания от дъжд, в планините над  1300 метра - от сняг. Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина краткотрайно мощен северозападен вятър и с него дневните температури ще се намалят, оптималните ще бъдат сред 9° и 14°. След обяд от запад преваляванията ще стопират, а облачността бързо ще се раздира и ще понижава. Във вторник сутринта вятърът ще стихне и минималните температури ще са сред минус 2° и 3°. През деня със слаб вятър от юг-югоизток ще стартира стопляне. След краткотрайно понижение, след обяд облачността още веднъж ще се усили и тук-там, основно в Югозападна България, ще превали временен дъжд. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР