През нощта ще бъде предимно ясно със слаб югоизточен вятър.

...
През нощта ще бъде предимно ясно със слаб югоизточен вятър.
Коментари Харесай

Седмицата започва с високи температури, но в сряда...

През нощта ще бъде най-вече ясно със слаб югоизточен вятър. Минималните температури в множеството места ще са сред 9° и 14°. Това заяви Евгения Егова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В понеделник от запад облачността ще се усилва. Главно след обяд тук-там в Западна, а до вечерта и тук-там в Централна България ще превали най-вече слаб дъжд. През деня вятърът още веднъж ще се усили и ще бъде сдържан в източната половина от страната краткотрайно мощен от юг.

Максималните температури ще са от към 22° тук-там в западните региони до 29° на изток. През нощта против вторник и в източните региони облачността ще се усили, преваляванията ще продължат. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното и ще остане без основна смяна.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има по здрач и през нощта против вторник. Максималните температури на въздуха и морската вода ще са 24°-25°. Вълнението на морето ще е към 3 бала.

Над планините от запад облачността ще се усилва. Около и след обяд тук-там в масивите в западната половина на страната ще има и превалявания, най-вече слаби. На изток ще доминира слънчево време. Ще духа мощен до плевел югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 9°.

Във вторник с сдържан до мощен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен въздух, температурите в западните региони ще са с няколко градуса по-ниски, а в източните ще останат относително високи - в обособени региони към момента до 30°. Валежи ще има на повече места из цялата страна, ще бъдат слаби и умерени.

По-късно денем и през нощта преваляванията от запад на изток ще стопират, а облачността ще се раздира.

В сряда ще остане прохладно, с променлива, по-често забележителна облачност. Вероятността за превалявания е дребна. И в Източна България дневните температури ще се намалят.

В четвъртък вятърът последователно ще отслабне, ще има повече слънце, дневните температури едва ще се покачат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР