През нощта руските войски са обстрелвали районите Слободски и Киев

...
През нощта руските войски са обстрелвали районите Слободски и Киев
Коментари Харесай

Харков е отново под руски обстрел

През нощта съветските войски са обстрелвали регионите Слободски и Киев в Харков, заяви кметът на Харков Игор Терехов. И предходната нощ също имаше обстрел по Киевския регион на Харков, осведоми Украинформ.

Обстрелът е бил в дребните часове на нощта, към 3.30, посочи ръководителят на Харковската регионална военна администрация. Олег Синегубов посочи, че ракетните удари са били регистрирани в Слободския и Киевския регион към 3,30 ч. локално време.

Ранени от шрапнели са двама възрастни и две деца на възраст 5 и 17 години.

Украинските служби оповестяват за обстрел в Днепропетровска област - регионите Никопол и Криворижя.

Според Валентин Резниченко, началник на районната военна администрация, съветските войски са употребявали многоцелеви ракетни установки " Град " и тежка артилерия.

Най-тежко е обиден град Никопол, по който са изстреляни повече от 40 снаряда. В резултат на обстрела е ранена 57-годишна жена. В града са развалени единадесет многоетажни и частни къщи, колеж, детска градина, център за обществени услуги, няколко предприятия, газопроводи и електропроводи.

Припомняме, че украинската войска мина в контраатака и съумя да си върне контрола на основни градове в Харковска област. Руските сили от района се изтеглиха и се прегрупираха. Русия възобнови ракетните удари против Харков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР