През нощта от югозапад ще започне увеличение на облачността. Ще

...
През нощта от югозапад ще започне увеличение на облачността. Ще
Коментари Харесай

Усилващ се снеговалеж в планините от утре

През нощта от югозапад ще стартира нарастване на облачността. Ще бъде съвсем безшумно с минимални температури сред минус 1° и 4°. Утре ще бъде облачно. Около обяд от югозапад ще стартират превалявания, които до края на деня ще обзет по-голямата част от страната. Ще се появи слаб източен вятър, който до вечерта ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. 
Максимални температури сред 5° и 10°. През нощта против неделя преваляванията ще продължат, като дъждът в Северна България и високите полета на Западна ще премине в сняг. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца. През деня ще се намалява.
Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг, които последователно ще се усилват. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 0°, на 2000 метра - към минус 5°.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно. Вечерта ще завали по южното крайбрежие. Ще духа до сдържан североизточен вятър, който вечерта ще стартира да се усилва. Максимални температури на въздуха 7-8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР