През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява,

...
През нощта облачността ще продължи да се разкъсва и намалява,
Коментари Харесай

Утре - все още ветровито и студено

През нощта облачността ще продължи да се раздира и понижава, ще е съвсем без превалявания, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Вятърът ще отслабва, само че ще остане сдържан, краткотрайно и мощен от запад-северозапад. Минималните температури ще са сред минус 7° и минус 2°, тук-там в котловините до минус 8° - минус 11°, в София - към минус 7°. Атмосферното налягане бързо ще се увеличи и вечерта ще е близо до междинното за месеца.

Жълт код за студено време е разгласен за областите София - град, София - област, Кюстендил, Перник и Благоевград.

Утре облачността ще е променлива, постоянно намаляваща до слънчево. Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България - краткотрайно мощен, вятър от запад-северозапад. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 2°. Привечер вятърът ще се ориентира от югозапад, още ще отслабне, облачността от запад още веднъж ще стартира да се усилва.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - постоянно намаляваща до слънчево. Ще остане прохладно, въпреки че вятърът ще отслабне, само че ще е мощен, от запад-северозапад, Максималните температури ще бъдат 3°-6°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, само че още преди обяд ще отслабва.

Над планините облачността ще е променлива, основно в утринните часове, към момента със слаб снеговалеж. Ще духа мощен, сутринта - и плевел, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към минус 2°, на 2000 метра - към минус 8°.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР