През нощта облачността ще намалее до ясно време. Вятърът ще

...
През нощта облачността ще намалее до ясно време. Вятърът ще
Коментари Харесай

Времето през следващите дни - дъжд, вятър и слънце

 През нощта облачността ще намалее до ясно време. Вятърът ще бъде слаб от запад, само че до сутринта в доста региони ще стихне. Утре ще бъде най-вече слънчево. След обяд, основно над Северозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали временен дъжд.

Ще има и гръмотевици. Ще духа до сдържан югозападен, в Дунавската низина - западен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 23° и 28°. През нощта против вторник вятърът от запад-северозапад ще се усили, а от север на юг в доста региони от страната ще превали дъжд, в Северна България повече като количество. 

Над планините ще доминира слънчево време, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан, по най-високите върхове на Рила и Пирин мощен до плевел запад-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра - към 10°.

Във вторник ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър и температурите в Северна България ще се намалят. Все още тук-там в Южна България и крайните източни региони ще има валежи, в Родопите - съпроводени с гръмотевици, само че ще са в развой на прекъсване, а от север и облачността ще се раздира и ще понижава.

В сряда денят ще стартира със слънце, само че още към обяд над западните региони, по-късно и над останалата част от страната ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми. Северозападният вятър ще отслабне, захлаждането ще обхване и Южна България.

В четвъртък вятърът от северозапад още веднъж ще се усили и с него ще нахлуе още студен въздух. Облачността ще е по-често забележителна, към и след обяд купеста и купесто-дъждовна и още веднъж ще има валежи, тук-там с гръмотевици. Дневните температури в доста региони ще остават под 20°. В петък вероятността за превалявания е дребна, облачността ще се раздра и ще намалее.

Вятърът сензитивно ще отслабне и ще се смени с югозападен. Сутринта ще е хладно, дневните температури ще стартират да се покачват. През почивните дни ще бъде най-вече слънчево, с раздрана висока и междинна облачност. Вятърът ще е слаб до сдържан, в събота от южна четвърт, в неделя - краткотрайно от запад. Затоплянето ще продължи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР