През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно

...
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно
Коментари Харесай

Жега днес, но какво време ни чака от утре

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. В неделя ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове, основно над планинските региони ще има по-значителни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места ще превали кратковременно.

Вятърът ще се ориентира от юг, само че ще е слаб. Температурите още малко ще се покачат и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 30° и 35°, в София към 30°.

Атмосферното налягане още малко ще се увеличи и ще бъде близо до междинното за месеца.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над масивите в югозападната част от страната, само че единствено на изолирани места там ще превали кратковременно. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 25°, на 2000 метра - към 16°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево със слаб южен вятър. Максимални температури: 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През първата половина от следващата седмица отново ще има условия за следобедни слаби превалявания и гръмотевици, тук-там основно в западната половина от страната. Повишава се и вероятността за местни по-интензивни феномени тук-там в планинските региони там. В сряда обаче вероятността за краткотрайни валежи в Източна България се покачва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР