През нощта на 10 срещу 11 ноември рускaта армия нанесе

...
През нощта на 10 срещу 11 ноември рускaта армия нанесе
Коментари Харесай

След 52 дни пауза Русия отново атакува Киев с ракети

През нощта на 10 против 11 ноември рускaта войска нанесе огромни удари с ракети и дронове по Украйна. За първи път от 52 дни насам те бяха ориентирани към Киевска област.

Това сочи дневният разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Украински източници оповестиха на 11 ноември, че съветските сили са изстреляли 31 безпилотни летателни апарата Shahed 131/136, две ракети Х-59, една ракета Х-31, една противокорабна ракета P-800 Onyx и една ракета С-300 против разнообразни цели в Украйна, като са насочили към Киевска област ракета Iskander-M или С-400.

Украинската противовъздушна защита смъкна 19 дрона " Шахед ", една ракета Х-59 и употребява система за противовъздушна защита " Пейтриът ", с цел да унищожи балистичната ракета, ориентирана към Киевска област.

Администрацията на град Киев удостовери, че са минали 52 дни от последния ракетен удар на съветските сили против Киевска област.

В същото време се появиха данни, че основното ръководство на военното разузнаване на Украйна (ГУР) е участвалов най-малко един от трите удара по съветска територия на 10-11 ноември.

Според украинското издание Suspilne Crimea източници от ГУР са декларирали, че ГУР е провело детонация на железопътни релси в Рязанска област, която е довела до дерайлирането на 19 вагона от товарен трен сутринта на 11 ноември.

Източникът от ГУР споделя, че детонацията ще усложни съветската военна логистика в близко бъдеще. Известен съветски боен блогър твърди, че влакът е превозвал минерални торове.

По думите на московските железници, детонацията не е засегнала пътническите и крайградските влакове и съветските железници са основали щаб за съгласуване на евентуалните разстройства, породени от дерайлирането.

Руската държавна осведомителна работа РИА Новости съобщи, че дерайлирането се дължи на " интервенция на неупълномощени лица ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР