През нощта и утре се очаква понижение на температурите и

...
През нощта и утре се очаква понижение на температурите и
Коментари Харесай

АПИ алармира: Задава се сняг, шофьорите да пътуват с автомобили, готови за зимни условия

През нощта и на следващия ден се чака намаляване на температурите и съвсем на всички места дъждът ще минава в сняг, осведомят от пресцентъра на АПИ.

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят с коли, готови за зимни условия, да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост и не подхващат внезапни маневри.

По планинските проходи са вероятни навявания. Движението на транспортни средства с несъответствуващи - износени гуми, блокира пътуването на всички останали водачи и затруднява работата на снегопочистващата техника, допълват от АПИ.

Приоритет при обработка на трасетата са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

За повишение сигурността на придвижване при нужда е допустимо да се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър, снегонавяванията и слаба видимост, е допустимо трафикът да се лимитира краткотрайно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР