През ноември ни очакват няколко вълни от магнитни бури. Те

...
През ноември ни очакват няколко вълни от магнитни бури. Те
Коментари Харесай

Кога да очакваме магнитни бури през ноември?

През ноември ни чакат няколко талази от магнитни стихии. Те оказват отрицателно въздействие на някои хора, изключително на тези с метеочувствителност или с хронични болести.

Магнитните стихии са геофизични феномени, провокирани от взаимоотношението сред слънчевия вятър (поток от заредени частици от слънцето) и магнитосферата на Земята. Това взаимоотношение трансформира околното магнитно поле на Земята и може да провокира редица феномени, в това число аурори, геомагнитни бурни показатели (GMI) и други промени в околната магнитна среда. През този календарен месец ще има както слаби, по този начин и относително мощни магнитни стихии.

Слънчевата интензивност визира всеки човек по друг метод, при едни може да докара до минорно въодушевление, мигрена, високо кръвно налягане, а при други да обостри хронични здравословни проблеми

Вижте по кое време ще има магнитни стихии през ноември:

18-20 ноември – слаба геомагнитна стихия

24-26 ноември – междинна геомагнитна стихия

29-30 ноември – слаба стихия

По време на магнитните стихии се следят следните признаци:

Проблеми със съня, главоболие и световъртеж, липса на въодушевление и нервност, обостряне на хронични заболявания, болки в ставите, повишаване/понижаване на кръвното налягане, незаинтересованост и възприятие на безпокойство, пише actualno.com.

За да сведете до най-малко въздействието на магнитните стихии върху вас, би трябвало да се занимавате с умерена физическа интензивност, да пиете повече чиста вода, да поддържате здравословна диета, като ограничите приема на пикантни и мазни храни и да си почивате постоянно и да спите задоволително часове. Много е значимо да ревизирате наличието на медикаментите си вкъщи, тъй като в случай че сте от метеочувствителните хора, когато има нараснала слънчева интензивност най-вероятно ще имате повишение или намаление на кръвното, проблеми със съня, болки в ставите, световъртеж и главоболие.

Ето по-подробно какво съставляват магнитните стихии:

Слънчев вятър - той съдържа заредени частици като електрони и протони, които се излъчват от слънцето. Тези частици сформират слънчевия вятър и се движат през вселената с висока скорост. Магнитосферата - земята има мощно магнитно поле, което се образува от геодинамични процеси в ядрото на планетата. Това магнитно поле се разгръща в покрайнината на Земята и основава магнитосферата. Магнитни Бурни Индекси (GMI) - когато слънчевите частици влезнат в магнитосферата на Земята, те взаимодействат с магнитното поле. Този развой може да провокира геомагнитни бурни показатели, които мерят интензивността на магнитните стихии. Аурори - магнитните стихии са постоянно свързани с аурори, които са светлинни феномени в атмосферата на Земята. Аурорите се основават, когато заредените частици от слънчевия вятър се сблъскват с атомите и молекулите в горните пластове на атмосферата и ги възбуждат.

Спътници и връзки - магнитните стихии могат да повлияят на спътници и радиокомуникациите, като трансформират магнитните полета към Земята. Това може да докара до краткотрайни нарушавания в сателитните връзки и навигационните системи.

Магнитни полета и полярни светлини - магнитните стихии също по този начин могат да трансформират магнитните полета към Земята и даже да провокират полярни светлини тук-там, където те нормално не се виждат. Изучаването на магнитните стихии е значимо, с цел да се схванат техните въздействия върху нашата планета и техните резултати върху софтуерните системи, които се основават на връзки и сателитни услуги.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР