През настоящия сезон редица забележителни имена си взеха сбогом с

...
През настоящия сезон редица забележителни имена си взеха сбогом с
Коментари Харесай

Бивша представителка на топ 10 и полуфиналистка от Шлема се сбогува с тениса

През сегашния сезон редица забележителни имена си взеха довиждане с тениса, измежду които бяха Хуан Мартин Дел Потро, Жо-Вилфред Цонга, Ашли Барти, Кевин Андерсън, Томи Робредо и Филип Колшрайбер. Преди няколко седмици 23-кратната шампионка от Шлема Серина Уилямс също разгласи, че ще постави завършек на кариерата си на сегашния US Open, само че до момента в който всички приказват за отдръпването на именитата американка, през вчерашния ден още една тенисистка - Андреа Петкович, се сбогува със спорта.

Подобно на Уилямс, германката също бе оповестила, че Откритото състезание на Съединени американски щати ще бъде нейният финален шампионат в кариерата. Вчера Петкович се изправи против международната №13 Белинда Бенчич и въпреки да съумя да вкара мача в решителна трета част, то тя се пречупи в края на сета и инкасира проваляне с 2:6 6:4 4:6.

34-годишната Петкович ще бъде запомнена като една от най-лъчезарните и занимателни тенисистки през последните десетилетия. Освен това тя може да се похвали също с постигане до полуфиналната фаза на Ролан Гарос през 2014-а, както и с присъединяване в два " мейджър " четвъртфинала - на Аустрелиън Оупън (2011) и US Open (2011). Именно това е и годината, когато немската тенисистка доближава върховото си класиране в международната класация, дебютирайки в челната десетка под №9.

Любопитна детайлност е, че Петкович е гостувала и в София през 2014 година, когато победи с трофея на Турнира на шампионките, побеждавайки по пътя си Цветана Пиронкова, Доминика Цибулкова, Гарбине Мугуруса и Флавия Пенета.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР