През миналия месец нивото на безработица в Европа нараства слабо,

...
През миналия месец нивото на безработица в Европа нараства слабо,
Коментари Харесай

Европейската безработица нараства умерено, в Германия е 6,3%

През предишния месец равнището на безработица в Европа нараства едва , арестувано от потреблението на трудови стратегии, които задържаха милиони служащи на заплати и защото някои хора стопираха да търсят работа, демонстрират публични данни оповестени през днешния ден, оповестяват Евростат и АП.

Коефициентът на безработица в 19-те страни от еврозоната набъбна до 7,3% през април , първия цялостен месец, когато пандемичните блокади засегнаха континента, от 7,1% през март.

Повишаването на безработицата в Европа е умерено съгласно интернационалните стандарти , защото работодателите употребяват необятно подкрепени от държавното управление краткосрочни работни стратегии, които им разрешават да задържат чиновниците на заплати, до момента в който чакат по-добри времена.
 Рекордно нарастване на безработните във Франция
Рекордно нарастване на безработните във Франция

Броят на хората, записали се на бюрата по труда, скочи с 843 000 от март до 4 575 500

В Германия, най-голямата стопанска система в Европа, федералната организация по труда заплаща най-малко 60% от заплатата на чиновниците , които са на понижени или нулеви часове. Около 10,66 милиона души са регистрирани за тази стратегия през март и април, а 1,06 милиона през май, заяви организацията по труда, въпреки да акцентира, че това не значи, че всички те са били фактически заети за малко време. Германия има население от 83 милиона.

Европейските данни за безработни демонстрират, че някои безработни евентуално са спрели да търсят работа и са спрели да се смятат за търсещи работа .

Това наподобява е казусът в страна като Италия, където процентът на безработицата в действителност е понижен до 6,3% от 8% при сезонно изгладени условия.

В Германия нивото на безработица се увеличи непретенциозно до 6,3% от 5,8% съгласно ограниченията на личните организации по труда.
 Близо 3 млн. души в Испания са изгубили работата си поради пандемията
Близо 3 млн. души в Испания са изгубили работата си поради пандемията

Най-засегнатите области са Каталуния, Мадрид и Андалусия

В сряда ръководещата коалиция на канцлера Ангела Меркел прекарва втори ден в подготовка на пакет от тласъци, чиято цел е да оказват помощ за стартирането на стопанската система . Очаква се това да коства към 80-100 милиарда евро .

Германия към този момент предлага общо над 1 трилион евро помощ посредством разнообразни пакети , които включват пари за дребни компании и самостоятелни бизнесмени, и за ориентиране на капитал в по-големи компании, където е належащо.

Кризата приключи уговорката на държавното управление за поддържане на салдото на бюджета. Германия стартира отслабването на коронавирусните ограничавания на 20 април, към месец след въвеждането им, и облекчаването набира ритъм. Въпреки това стопанската система мина в криза през първото тримесечие и това се чака да се задълбочи през настоящото тримесечие .
 Безработицата - под упованията, само че не и незначителна
Безработицата - под упованията, само че не и незначителна

Генерирането на нова безработица е част от естественото действие на пазара на труда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР