През миналата година най-много молби за установяване в България са

...
През миналата година най-много молби за установяване в България са
Коментари Харесай

70% от желаещите да живеят в България са турци, руснаци и украинци

През предходната година най-вече молби за определяне в България са подали жители на Турция, Русия и Украйна. Почти 70% от всички претенденти са били точно от тези три страни, демонстрират данни на Евростат, показани от Европейската комисия.

Над 40% от искащите да живеят у нас са показали като прчина " събиране на членовете на фамилията ". С цел обучение са били подадени 13,4 на 100 от заявките, за работа - 3,5%. 42% от претендентите са показали " по други аргументи ".

35.7%, от молбите за престояване, са подадени от турци, 19% - от руснаци, 13,7% - от украинци.

2016 година е била рекордна по брой молби за определяне за последните 8 години за целия Европейски съюз. Близо 3.4 милиона чужденци са поискали да живеят в страни от Европейски Съюз.

Полша води класацията по максимален брой заявки на хора, които желаят да работят в страната - близо половин милион. А Обединеното кралство се оказва най-привлекателно за чужденците, искащи да се образоват - претендентите са били 365 000.

Данните демонстрират, че най-често разрешителни за престой са търсили украинци (17,6 на сто), сирийци (10,7 на сто) и жители на Съединени американски щати (7,5 на сто). От тях всеки четвърти е желал да остане по фамилни аргументи в или с цел да работи, всеки пети - с цел да учи, а всеки трети - " по други аргументи ".

Най-голям брой позволения за престояване са издадени във Англия, Полша и Германия. Оказва се, че всяко четвърто позволение за определяне на територията на Европейски Съюз е издадено в Обединеното кралство, което прави 25,8% от всички документи.

Германия, Испания, Италия и Франция образуват топ 4 на страните с най-вече молби за определяне по фамилни аргументи или общо
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР