През месец юли ще започне самолетно заснемане за обновяване на

...
През месец юли ще започне самолетно заснемане за обновяване на
Коментари Харесай

През юли обновяват цифрова ортофотокарта на страната

През месец юли ще стартира самолетно снимане за възобновяване на цифрова ортофотокарта на страната, оповестиха от министерството на земеделието. То ще обхване напълно или отчасти областите Кюстендил, Перник, София град, София област, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол.
Заснемането ще се прави с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи нужното качество на получената цифрова ортофотокарта.
В резултат на дешифрацията (разчитане) на новата ЦОФК, както и посредством отразяване на резултатите от теренни инспекции, извършени през годината (които се планува да започват през месец август), ще бъде избран обсегът на профилирания пласт „ Площи, възможни за подкрепяне ” за акция 2020 година
Днес бе подписан нов контракт за възобновяване на цифрова ортофотокарта (ЦОФК) на страната посредством самолетно снимане за потребностите на Системата за идентификация на земеделските имоти сред Министерството на земеделието, храните и горите и „ ЕВРО ГЕО СЕНС 2019 “ ДЗЗД.
Договорът планува поетапно снимане на цялата страна за интервал от три години, до 2022 в това число, по към една трета от страната на година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР