През месец август ще прибавим още една нова халка към

...
През месец август ще прибавим още една нова халка към
Коментари Харесай

Празнично послание на турския президент Ердоган по случай Курбан байрам

През месец август ще прибавим още една нова халка към нашите победи, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в поздравлението, което насочи към турската нация по случай започването на свещения мюсюлмански празник Курбан Байрам.

В изпълненото с присъщи за мюсюлманите знаци обръщение Ердоган съобщи:

" В нашата история август е месец на успехите. Битката при Малазгирт/1071/, националният празник на успеха, връх във войната за самостоятелност на нашия народ, който означаваме на 30 август, и други са крайъгълните камъни в този прочут летопис. Пак през август започнахме военната интервенция Щитът на Ефрат, която бе първият удар, който нанесохме върху коридора на терора, който се опитваха да основат край нашите граници със Сирия. Дай Боже, през този месец август ще прибавим още една нова халка към успехите в нашата история ", сподели президентът.

На фона на процеса за основаване на зона за сигурност в Сирия, по който Анкара работи дружно с Вашингтон, посланието на Ердоган се разяснява като сигнал за идна допустима интервенция на турската войска в Сирия.

В празничното си обръщение Ердоган подчертава и на терористичната заплаха, която по думите му визира и стопанската система на страната.

" Терористичните организации с всевъзможни средства, в това число стопански, се пробват да попречат на възхода на Турция, само че няма да съумеят и ще останат разочаровани ", сподели той.

Ердоган подчертава още, че Турция ще продължи да пораства и да укрепва в атмосфера на приятелство и единение.

" С достиженията ни в сферите на демокрацията, стопанската система, защитата ние отваряме още повече вратите към нашето бъдеще, приближаваме се още повече към поставените цели. Сравнявайки миналогодишния Курбан байрам със настоящия виждаме, че сме постигнали позитивни триумфи във всяка сфера ", оцени той.

Държавният глава пожела празникът да донесе мир по света, успокоение в страната и религия и любов в сърцата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР